30 Aralık 2010 Perşembe

2011 HERKESE MUTLULUKLAR GETİRSİN

neşe

sağlık ,aşk

 huzur ,para,

   keyif, şans, iman,

      sükunet ,mutluluk, ,barış

      ,dostluk,hoş sürprizler,iyilik,

        Okunacak kitaplar,paylaşacak insanlar

          Güzel paylaşımlar,güzel anılar,üretkenlik,hediyeler 
                                                                                                                                     
               güven,yaslanacak omuz,sıcacık bir ev,  başarılar ,sevgiler 
                                                             
           Gülen yüzler,anlayışlı patronlar,iyi ve bol müşteriler,azim,hırs,umut

        Vefalı dostlar,sesinduyunca sevindiklerin,sesini duyunca sevinenler
     İçten gülümsemeler,hastalandığında bir tas çorba kaynatacak komşular,
             Özür dileyebilme yeteneği,keyif veren hobiler,affedebilme büyüklüğü, anlayış,düşüncelilik,

               beceriklilik,Hoşgörü,yaratıcılık, ,zam,terfi, dakiklik,zamanı yettirebilme becerisi,gönül zenginliği,
                     empati yeteneği,zarafet,irade,dürüstlük,anlayış,iyi insanlar, sadakat,           
           
            Yakacak odun , kömür,
    
             faturaları ödeyecek para
   
             İyi düşünce, cesaret,
   
                özgürlük, atama,dürüstlük
    
                inanç,,çocuk,ruh sağlığı
      
                   umut,yaşanılacak bir dünya
                  
                        Yeni yıl dileklerimi ve hediyelerimi astım ağacıma 
                      kimin neye ihtiyacı varsa onun olsun 
                 dilekler tüm dünya için  
              
                 HERKESE İYİ SENELER           

27 Aralık 2010 Pazartesi

Askeri Müze'de ki Hediyelik Eşya Fuarı ve İki Yetenekli Ve Güzel Hanım

Merhaba 
   Eşimin deyimiyle Ceylan Gözlümüz bozuldu.Ceylan Gözlü bizim arabamız oluyor.Artık daha fazla dayanamadı ve motoru iflas etti.Şimdi tamirde bir hafta yok.Hediye hazırlamak için almam gereken  bazı eksiklerim vardı.Hadi otobüsle gidelim dedik.Çoook uzun süren bir Eminönü yolcuğundan sonra Eminönü'ne vardık.Almam gerekenleri aldık Öyle dolaşırken yengem aradı.Biz hediyelik eşya fuarındayız burada folyolar var bunları mutlaka gel gör dedi.Yengemi dinlemez miyim.Çocuklarla beraber böyle yerlerde yürümeside zor oluyor bir şey bakması da zor oluyor velhasılı herşey zor oluyor.İstekler bitmiyor,mızıldanmalar bitmiyor.Ama bu zorluklara karşın tekrar Taksim otobüsüne atlayıp Askeri Müzeye geldik.Elimizde poşetler ,kabanlar içeride piştik.Dışarısıda çok soğuk değildi zaten.
   Neyse dolaştık çok güzel şeyler var.Trabzon'nun Kazaziye sanatı ile yaptıklarını sergileyen bir bayan vardı çok güzel şeyler yapmıştı.Ellerine sağlık.Herşey çok güzeldi işleme keseler takılar yiyecekler yok yoktu yani .
   Ama esas ilgi alanım olan folyoyu aradım buldum.Sizi görmeye geldim dedim.Buyurun hoşgeldiniz dedi Hülya Hanım sıcak gülümsemesiyle.Anne,baba desteğe gelmiş eşi destek veriyor ee daha ne olsun.İyi ki böyle eşler var :)Bazı eserlerine genel sergilerden aşinalığım vardı zaten.Çok güzel şeyler hazırlamış.Ellerine, kollarına,yüreğine sağlık diyorum.O da İsmek kursunda imiş.Benden bir sene fazla.
   Aşağıda fotoğraflayabildiklerimden bazı eserleri var.Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.Düşmesede düşürmeye çalışın.Yeni yılda hediye edecek güzel şeylerle dolu en önemliside el emeği göz nuru hepsi.Hülya Hanım'a bol müşteriler diliyorum.Hülya Hanım'ın standı üst katta.











   Üst katı bitirince çocuklar mırın kırın etmeye devam edince hadi gidelim o zaman dedim.Eşim geldik madem alt katıda gezelim dedi.İyi ki de demiş.Yoksa ne Selda Hanımla tanışabilecektim ne de canlı canlı yaptıklarını görecektim.
Hülya Hanım folyoya Selda Hanımda gönlünü polimer kile kaptıranlardan.Gezerken insanı kendisine doğru çekiveriyor o rengarenk ve güzelliklerle dolu stant.
   Selda Hanım polimer kille ilgili hiçbir kursa gitmemiş.Tamamen kendi uğraşlarıyla ilerletmiş.İnternetten bakıp bulmadığı site kalmamış.İlk başta yaktıklarım çok oldu dedi.Ama azmin elinden ne kurtulur hiç bir şey hele o azim bir kadında varsa ve hele de o kadının yanında ona destek veren eşi varsa hiç birşey kurtulmaz.Sponsorum dediği eşi ile birlikte Selda Hanım yaptıklarını satıyordu.Böyle eşlerden Allah razı olsun.Benim eşimden onlardan biri .Allah ne muratları varsa versin.
   İşte aşağıda Selda Hanım'ın polimer kil eserleri.Ama mutlaka gidin görün ben maalesef bir şey alıp destek veremedim(ilk oraya gitseydim iyi olacaktı neyse bir daha ki sefere) ikisine de buradan böyle destek vereyim en azından. 
Ellerinize ve yüreğinize sağlık Selda Hanım.Bol müşteriler dilerim.
Selda Hanım'ın sitesine link vereyim.














Çook yorucu ve yine uzuun süren bir otobüs yolculuğundan sonra evimize döndük Allah'a şükür.Ayakta iki saat yolculuk çok zor oldu Ufaklık koltuk sevdasına düştü.''Oğlum herkes kendinden geçmiş oturuyor kimse sana yer vermez'' dedim dedim ama çenesinden kurtuluş yok :)Sonlara doğru otobüs boşalınca oturtabildim onu hemen kendinden geçip uykuya daldı sabahta zor uyandılar :)Ama çok güzel şeyler gördüm ve güzel iki insan tanıdım daha ne olsun.


Hediyelik Eşya Fuarı Taksim'deki Harbiye  Askeri Müze'de 31'i son gün.Akşam sekize kadar açık yanlış hatırlamıyorsam.Yolunuzu oraya düşürün lütfen.

21 Aralık 2010 Salı

Folyo İşlemenin Aşamaları Yazı Dizisi 7. ve Son Bölüm

Merhaba (en altta müziğe tıklamayı unutmayın)
   Artık mutlu sona yaklaştık.Dün mürekkepleyip temizleyip bırakmıştık.Bu işlemlerden sonra bulabileceğiniz en iyi vernikle vernikleyip kuruduktan sonra makas yardımı ile desenleri kenarlarından kestim.Nakış makasını tavsiye ederim ama folyoda kullandıktan sonra daha kumaş kesmek için kullanamayacaksınız ona göre köreliyor çünkü sadece folyo keser oluyor.

   Şimdi bu vernik konusuna değinmek istiyorum.Bu verniklerden öyle çok çektim ki artık bıktım.Aklınızda bulunsun bir verniği ilk kez kullanacaksanız eğer mutlaka, sizin için önemli olmayan bir yerde deneyip test edip onayladıktan sonra asıl ürününüz de kullanmanızı tavsiye ederim.Daha önce denemiş olduğunuz bir marka da olsa kutuyu ilk kez açıyorsanız deneme yapın.
     
     Rich'in sprey verniğini hiiiiiç almayın bedava verseler bile bir yerde deneyip kullanın.Şimdiye kadar üç kez denedim hem param gitti hem moralim bozuldu hemde bir kaç ürünüm heba oldu.Hangisine yanayım.Dün Rich'e mail attım ama bu saate kadar bir cevap gelmedi.Aman ha sprey verniğini deneyip kullanın ve mutlaka gidip geri verebileceğiniz bir yerden almayı tercih edin.
    Ama şimdiye kadar Cadence' in sprey verniklerinde hiç bir sorun yaşamadım biraz pahalı ama olsun.Bulabiliyorsanız Cadence'in spreyini kullanın.
Cadence'in geçen aylarda 100 kat verniğini aldım.Ve venikğin resini kahverengileşmiş bunun bir problem olduğunu kullandıktan sonra anladım şeffaf olmuyor kahverengi oluyor ve kötü görünüyor.Bunda da biraz zarara uğradım ve çok üzüldüm.Sonra Cadence mail attım.Bana hemen geri dönüp ürünün hava aldığı için bozuk olabileceğini  ve onlara adresimi yollarsam bozuk olan ürün yerine yenisini yollayacağını yazdılar.Bu da başıma üç kez geldi anca  üçüncüde akıllanıyorum.Ucuz bir şey olsa gam yemeyeceğim.Ama bana hala ne 100 kat vernik yolladılar ne de bir geri dönüş yaptılar hala beklemedeyim.
   Bugün son bölümü yazıp bu işi burada tamamlıyorum.

   Süsleyeceğim kutuyu bir kez yıkayarak tozlarından arındırdım.Daha sonra hangi renge boyamak istiyorsanız boyayıp üstünü artık eskitme mi  yaparsınız yoksa bildiğiniz bir başka tekniği mi kullanırsınız ona siz karar vereceksiniz.
   Ben kutuyu kuruduktan sonra beyaz ahşap boyası ile içini dışını her her yerini bir güzel boyadım.Kurumaya bıraktım.

 Daha sonra metalik beyaz ile tekrar boyadım ve kurumaya bıraktım.
 Kullandığım metalik beyaz Cadence'in boyası.Ayrıca beyazda Cadence'indi.Başka markaların boyalarını da kulladım şimdiye kadar hiçbirisi ile ilgili bir sorun yaşamadım.
Daha sonra bir mum yakıp bıçak yardımı ile is dokusu oluşturdum.Bunu yaparken parça parça yapmak gerekiyor zira el filan değerse  is dağılıp ortalığı rezil edebiliyor.O yüzden bir tarafa yapın o tarafı hiç ellemeden  sprey vernikle vernikleyin.Daha sonra diğer taraflara geçin.Her seferinde aynı işlemi yapın.

İs dokusu yapıp verniklediğim kutunun görüntüsü böyle oldu.Şimdi sırada folyoları yapıştırmaya geldi.

 Folyolar ve kutu birleşmeye hazırlar.Ben yapıştırıcı olarak Peligom kullanıyorum Bally'de olabilir ama sarı olduğu için aralardan çıkıyor bazen.Peligom bu iş için ideal ona benzer başka yapıştırıcıda olabilir.

Peligom'u folyonun her yerine gelecek şekilde iyice yaydım.Bu iş için kullanmadığınız miadı dolmuş diş fırçalarınızı kullanabilirsiniz.Ve biraz bekledikten sonra kutunun üstüne  deseni yapıştırdım.Ve iyice bastırarak sabitlenmesini sağladım.Kenar kısımlara biraz basılı tutarak daha iyi yapışmasını sağladım. 
                                      
 Kenar desenleri de yapıştırdım.Ve işte sonunda kutu ortaya çıktı.
 Boncuk yapıştırıcısı ile çiçeklerin ortalarına janjanlı boncukları yapıştırdım.Fotoğrafta belli oldu mu bilmiyorum.En alttaki resim de biraz parlıyorlar.

Ve mutlu soooon.Ellerime sağlık :)


   İşte folyo maceramız bu kadarcıktı.Umarım birilerinin işine yarar yararsa ne mutlu bana boşuna demedik herhalde ''paylaşmak çoğalmaktır'' diye di mi ama :)
   Bu yazı boyunca yorumlarını benden hiç esirgemeyen ve derslere devam eden Nedret Ablama ve Marifetli Perime çoook teşekkür ediyorum. :)
Herkese keyifli günler.

Kutsi - Bambaşka | video.mynet.com



SEVGİLER

19 Aralık 2010 Pazar

Folyo İşlemenin Aşamaları Yazı Dizisi 6. bölüm

 Merhaba dün alçılamayı görmüştük bugünde alçı iyice kuruduktan sonra yapacaklarımızı göstereceğim.Dünü okumayanlar için.
  Eğer ön taraftaki işlemeleri bitmiş tükenmez kalemle yapmamışsanız elinize bir kolonya alıp folyonun üstüne dökün.Dediğim gibi kaleminiz yazar haldeyken bu işlemleri yaptıysanız kolonya dökünce aynı fotoğraftaki gibi bir görüntü ortaya çıkıyor.Kolonya bütün mürekkepleri söküyor.Bir bez yardımıyla temizleyin.

  Sonra elinize yine bir bez parçası ve cam sil alın ıslak mendillerle de yapabilirsiniz ama böyle daha temiz oluyor.En az üç kere köşe bucak her yeri iyice temizleyin temizleyin ki yağından kirinden arınsın.
 Cam sille iyice temizledikten sonra rapido mürekkebini alıp folyonun üzerine minik minik damlatıp bu iş için tahsis ettiğiniz bir fırça yardımı ile her yerine sürün.
  Rapido mürekkebi sürülmüş hali.
  Bir iki dakika bekletin parmağınızla dokunduğunuzda elinize bulaşmayacak hale gelince kullanılmayan bez parçası ile mürekkepleri bir güzel siliyoruz.( pamuklular daha güzel siliyor)Aman çok fazlada bekletmeyin çok kuruyunca silmek çooook zor oluyor işi güçleştirmeyin.
 Parmağınıza bezi dolayın ve bastıra bastıra iyice silin mürekkep bir tek aralarda kalsın.İyice parlatın folyoyu ışıldasın.Alçı iyice kuruduğu için bastırarak silmeniz hiç bir problem yaratmayacaktır.Her tarafını bir güzel silip parlattın.
 Bunlarda kutunun kenar kısımlarına gelecek olan desenler.Bunları da yine folyoyu kesip ütüledikten sonra kareli deftere hazırladığımız bu deseni folyoya geçirmek için  kağıdı folyoya yapıştırıp yine cetvelle,tezgahın üzerinde tükenmez kalemle çiziyoruz.Ve bundan dört tane hazırlıyoruz.Bu deseni hazırlamak için kutunu boyunu ölçüp hazırlık yapıyoruz.
 Kağıdı çıkarınca folyoya geçmiş hali böyle görünüyor.
Arkasını çevirip yine tezgahın üzerinde arkadan çarpıların kenarlarındaki üçgenlere içten üçgen çizip nokta koyuyoruz.Hepsine bu işlemi yapıyoruz.Sonra önden indirmelerini yapıp alçılıyoruz.Alçıdan sonra silip temizleyip mürekkepliyoruz.
 Bugünde bu kadar yeter gidip evi yola koyup ,yemek yapayım ki canavarlar gelince beni yemesinler.:)
Yarın son bölüm kutuyu boyayıp folyoları yapıştırıp bu işi bitiriyoruz.
Yarın görüşmek üzere keyifli günler.

SEVGİLER

Folyo İşlemenin Aşamaları Yazı Dizisi 5. bölüm

Merhaba folyo işlemede yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz.Ama hala bir kaç işi var.İşte bugünde o geriye kalan işlerden birini göstereceğim.Folyodan yaptığımız deseni alçılayıp bozulmasını engelleyeceğiz.Eskiden bu iş için silikon kullanılırmış hiç bilmiyorum sadece duydum.Ama ona silikon mu dayanır çözemedim.
Şimdi aşağıda alçılama işlemini yaparken kullanacağımız malzemeler var.Bunları tanıtayım.İlk önce şunu söyleyeyim ki ben sürekli bir şeyler yaptığım için azar azar değilde herşeyden epeyce aldım.Böyle daha ekonomik oluyor.
Alçılama malzemeleri
Beyaz tutkal.(Önceden Polisan ve Marshall'ın tutkallarını kullandım onlarda iyiler bu sefer ki gittiğimizde bunu  tavsiye etmiş satan beyefendi hem diğerlerinden daha uygundu fiyatı o yüzden Düfa marka tutkal aldık)
Tutkalın hemen önünde duran alçı.Burada iki çeşit alçı bulunuyor.Geç donan alçı ile çabuk donan alçıdan aynı ölçüde alıyorsunuz ve ikisini bir kapta karıştırıp alçılama yapacağınız zaman oradan alıyorsunuz.Ama dikkat edilmesi gereken nokta ,ikisi de eşit ölçüde olacak ve iyice karıştırılacak.
Alçının sol tarafında atmayıp sakladığınız bir kutu ve üstünde artık kullanmadığınız ve bu işlere tahsis ettiğiniz bir bıçak kahvaltı bıçakları iyi oluyor bu iş için.
Ve sağ tarafta da esas kızımız :) yani deseni uyguladığımız folyo

Kabın içine bir miktar alçı koyuyoruz.
 
 Alçının üzerine beyaz tutkal döküyoruz.Ve ikisini.hiç topak kalmayacak şekilde bir güzel karıştırıyoruz.

 Ne cıvık ne çok koyu olacak sürülebilir kıvamda olunca folyonun arka tarafını çeviriyoruz..Bıçakla alçıdan alıp desenin her yerine gelecek biçimde ve düzgün bir şeklide yayıyoruz.Bu işlemi yine desenin altına havlu koyarak yapıyoruz ki boyut verdiğimiz yerler inmesin. 
               

Bıçakla iyice düzelttikten sonra tek kat peçeteyi düzgün bir şekilde sürdüğümüz alçının üstüne örtüp birazcık bastırıp onun alçıya yapışmasını sağlıyoruz.Geriye kalan alçıyı da ziyan etmiyoruz ağzını iyice kapatıp poşete koyup ağzını bağlayıp saklıyoruz bir daha lazım olduğunda oradan kullanıyoruz.Koyulaşmışsa az daha tutkal katıp karıştırıp kullanıyoruz.

                                          

        
Evet şimdi bunu ulaşılamayacak ve ellenemeyecek bir yere kaldırıp bir süre unutuyoruz.Bunda alçı biraz kalın olduğu için donması daha geç oluyor.Kuruması için en az iki gün bekleyin.İki gün sonra şöyle bir elleyip kontrol etmek için bir dokunun eğer taş gibi sertleşmişse kurumuştur.
Evet bugünlük bu kadar yarın sırada mürekkepleme işlemi var.Ama ilk önce temizlik yapmak lazım.Yarın görüşmek üzere herkese keyifli günler.


Önceki bölümlere ulaşmak için:
1. bölüm
2.bölüm
3.bölüm
4.bölüm


SEVGİLER