29 Nisan 2015 Çarşamba

Folyo İstanbul Manzarası


Merhaba
Bır tezhip kitabına bakarken gördüm bu deseni. Ve vuruldum ,ben bunu yapacağım dedim.Ama ben renklerine de bayılmıştım renksiz olması beni hiç mutlu etmezdi. Ben de  o zaman boyarım dedim. Deri kaplı bir hazır kasa buldum boyamaya çalıştım ama başarılı olamadım. Sağolsun arkadaşım Nurdan olaya hemen el koydu. Aldı Bakırköy 'de ki atölyesine (Süslü Düşler Sanat Atölyesi) götürdü ve bir güzel yağlı boya ile boyadı. İşte şimdi herşey olmuştu.Ortadaki yükseltiyi peçete tutkalla ve kabarttım ve en son pasta rölyefle dokusunu verdim, bir de öyle boyadı. Desenleri tek tek çizdim, tıkladım, kabarttım ,alçıladım, mürekkepleyip,sildim,vernikledikten sonra , kestim. Ve en sonda yapıştırdım.Çiçekleri  tüm işler bitince yapıştırdım ve ufak  kuru çiçekler serpiştirdim aralara. Bayrağımızı da ojeyle boyadıktan sonra tamamlandı. Çerçevecide uygun bir çerçeve ile çerçevelettikten  sonra herşey tam tamamlanmış oldu. Bunu çalışırken kıştı  bir türlü bahar gelmiyordu ve baharı ,yazı ,sıcağı  özlemiştim :))) İyi geldi.


Ortadaki desenin parçalarının işlenmiş hali üste mürekkeplenmiş  halide hemen altta .Toplam 16 desen sekiz ,sekiz iki desen hazırlandı.


Kuşlar balıklar çiçek açmış ağaç dalları :)))


Kız Kulesi, köprü,balıklar kuşlar.




Sevgiler

27 Nisan 2015 Pazartesi

Alüminyum Folyo Sergimizin Fotoğrafları

Merhaba,
Daha önceki yazımda sergimiz olduğundan söz etmiştim.Sergi halen Miniatürk'te devam ediyor ve perşembe günü bitiyor.Dün biz görevliydik. Ziyaretçilerimiz enteresandı.İnsanları gözlemlemek güzel 😊 Aralarında  emeğin kıymetini bilen de vardı bilmeyende.Tebrik eden de oldu gözünün ucuyla bakanda oldu.Tabloların önünden hızlı hızlı geçerken bu
da yapılır, bu da yapılır , bu da yapılır diyeninden tutunda çok şaşırıp aaa neler yapmışlar diyenine kadar neler neler... 
Çok ilgilenen bilgi alan takdir ve tebrik eden, çocuklarına anlatmaya ,onları bilgilendirmeye ,ilgisini çekmeye çalışan amcalar da vardı, kendisi kapı dışında durupta küçük çocuklarını hadi siz gidin gezin, sanat sanat , bakın deyip çocuklarını başından salan ve ilgilenmeyen beylerde vardı.
 Hızlı hızlı bakıp çabucak çıkan eşine kızan böyle şeylere bakarken iyice bakıp inceleyeceksin  öyle bişey anlaşılmaz ki deyip kızan beyler de vardı ,eşine ,hadi sen gez gel deyip ilgilenmeyen beyler de vardı. O kadar tablo varken sadece yerde duran çiçeklerle  fotoğraf çektiren Uzakdoğulular'da vardı, serginin ne üzerine olduğunu anlamaya çalışan ,soran, anlatıldığı kadarıyla anlamaya çalışan çözüncede sevinip tebrik eden  İngilizler de vardı.
Umursamaz gençlere karşı , yakından incelemek için eline almaya çalışan, izin verilmeyincede ortalığı ayağa kaldıran küçük çocuklar da vardı.Ellerinize sağlık deyip güzel dileklerini ileten yaşlı teyzeler ve amcamlarda vardı. Yani sözün kısası çok geniş bir ziyaretçi yelpazesi vardı.Herkes bol bol fotoğraf çektirdi ve çekti. 

Sergimizin konusu Esmaül Hüsna yani Allah'ın 99 ismi ve Hilye_i Şerif  yani Hz. Ali'nin Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) özelliklerini anlatan sözleriydi.
Herkes çok uğraştı çalıştı. Ama en çok uğraşan ve çalışan, biz bir tabloyla uğraşırken kendisi  99 işle uğraşan Rabia hocamızdı.
 Buradan ona tekrar tekrar teşekkür edip maşallah diyorum. 
Herkese kocaman kocaman 👏👏👏👏👏👏
Sergideki tabloların fotoğraflarının yanı sıra sergiden birkaç görünümde paylaştım.İyi incelemeler iyi seyirler.

 Bu benim yaptığım tablo kendisini daha sonra burada ayrı bir yazı ile anlatacağım.Şimdilik sadece Kabe,Esmail Hüsna ,Hilye_i Şerif ve Yasin Suresini barındırdığı belirteyim.
















                         Bu istiridye serginin en ilgi çeken çalışmasıydı.






















Turistler turistler turistler 
👍👍👍

 Emeğin kıymetinin bilindiği günler görmek dileği ile 😊👋

21 Nisan 2015 Salı

Folyo Esmail Hüsna Tablom

Merhaba
Bu Esmail Hüsna  tablom da sipariş üzerine yaptığım bir  tablo. Sarı ve gümüş rengi folyo  ile çalıştım. Ortadaki deseni kat kat çalıştım.Etrafındaki desenleri mürekkepleyip vernikledikten sonra zeminlerini kestim.Ve kasanın içine uygun bir şeklide yapıştırdım.Uygun bir çerçeve ile de tamamlanmış oldu.Bir işyerinin duvarını süsleyecek.Bereketli ve hayırlı kazançları olsun.




Sevgiler