30 Mart 2011 Çarşamba

Muhallebili Milföy

Merhaba 
Çok uzun zaman oldu birşeyler eklemeyeli ,bloglara doğru dürüst erişilemiyor.Keyifler yerine gelemedi hala.Umarım düzelir herşey diyorum.
Bu tarifi deneyen bilen seven mutlaka vardır.Benim keşfedişim eşimin doğum güne hazırlık yaparken olmuştu.Çok beğenildi en sonda oğlumun doğum gününde yaptım ve yine çok beğenildi.Hem kolay yapılabilir hem de çok lezzetli bir tat ortaya çıkıyor.Eğer yakında gelecek misafirler varsa hemen yapılıp olumlu sonuçlar alınabilecek bir tat denemenizi tavsiye ederim.
Gelelim malzemelere ve tarifine.
Malzemeler
Milföy 
1yumurta sarısı
Muhallebisinin malzemeleri
Yarım litre süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üstüne serpmek için pudra şekeri
Yapılışı
İlk önce milföy hamurlarını dondurucudan çıkartıp tek tek ayırıp çözülmesini bekliyoruz.Çözüldükten sonra bütün parçaları tam ortadan ikiye bölüyoruz tepsiye dizip üstlerine yumurta sarısı sürüyoruz.Ve paketin üstünde yazan derecedeki fırına koyuyoruz.200 derece yeterliydi yanılmıyorsam.
Milföyler iyice kızardıktan sonra fırından çıkartıp iyice soğumasını bekliyoruz.
Daha sonra bir tencereye sütü,unu,yumurta sarısını,nişastayı,vanilyayı koyup çırpma teli iyice çırpıp ocağa alıyoruz.Sürekli karıştırarak kısık ateşte iyice pişiriyoruz.Fokurdayıp koyulaşınca şekerini ekleyip iyice karışırtırdıktan sonra ocaktan alıp tereyağını koyup tekrar karıştırıyoruz.
Biraz soğuktan sonra pişirip soğuttuğumuz milföyleri  bir kenarından tutup ortadan ayırıyoruz kat kat olduğu için bir bıçak yardımı ile kolayca ayrılıyor  içine muhallebiden bir kaşık koyup kapatıp bir tabağa diziyoruz.Tek tek tüm muhallebi doldurma işlemini bütün milföylere yaptıktan sonra üstlerine pudra şekeri serpiştiriyoruz.Bu iş için çay süzgeci kullandım.Elle de olur.Eğer üst üste dizerseniz pudra şekeri eriyip kayboluyor tabii ki ona göre bir önlem alırsınız.Yeneceği gün yapılmasını tavsiye ediyorum.İşte hepsi bu kadar sonrası afiyetle yemeye kaldı.
Eğer milföy hamurlarınız çoksa ona göre muhallebiyi artırabilirsiniz.Bu muhallebi onlu pakete yetiyor yani benim ki yetti :)Gerisi size kalmış.


Sevgiler

Hiç yorum yok: