TIRTIL KURABİYE
Malzemeler1 paket (200gr) tereyağ(oda sıcaklığında)
3 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı zeytin yağı
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
çok sert olmayacak kadar un
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz . Ama yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Onun için unu çok eklemiyoruz. Kalıptan kolayca ittirebilmek için yumuşak tutuyoruz. Bunun olmazsa olmazı tırtıl kurabiye kalıbı.Ben İstoç'tan bulup aldım.Ama pazarlarda da satılıyormuş.Tanesi 1tl imiş.Yoğurduğum hamurdan kalıbın içini dolduracak şekilde koyup baş parmağımla tek seferde iterek tepsiye belli aralıklarla diziyorum.İlk seferde kalıptan çıkarma işlemi sırasında epey bir zorlandım ama yaptıkça pratik kazanıyorsunuz ve sonraları her şey daha kolay oluyor.İnanılmaz lezzetli bir kurabiye oluyor.Hem de çok bereketli bu tarifle ve benim tepsimle 3 tepsi filan oluyor.Yiyen bayılıyor.Bilen bilir zaten bilmeyenlere de mutlaka denemesini tavsiye ediyorum..
170 derece fırında pembeleşesiye kadar pişecek.Fırından çıkarınca hemen kurabiyeleri tepsiden almayın birazcık soğutun zira ilk başta yumuşacık olduğundan alırken parçalanmalar olabiliyor.Ya da almak zorunda kalırsanız(başka tepsi yoksa mesela) çok dikkatli alıp üst üste gelmeyecek şekilde bir yere koyun.
Bir parça tırtıl kalıba koydum
Tırtıl kalıbın önden görünüşü
Baş parmakla bastırıp tek seferde çıkartıyoruz.| Tepsiye dizilmiş hali |
| tırtıl kurabiyenin pişmiş hali |
Herkese şimdiden afiyet olsun.
Fotoğraf makinemin tarihini düzeltmeyi hep unutuyorum olmaz ki ya :)Yanlııış yanlış
Sevgiler
Merhaba, kurabiyeler nefis görünüyor, canım çekti. :) Blogunuzu yeni gördüm ve çalışmalarınıza hayran kaldım, özellikle rölyeflere. Takibimdesiniz, paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.Sevgilerimle...
YanıtlaSilnowacraft teşekkür ederim.Güzel yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim.Sağolun.
YanıtlaSil