18 Ocak 2009 Pazar

GÖÇMEN PASTASI



(Güncelleme)

Bu benim çocukluk pastam.İnanılmaz severim bu pastayı bir dergide yapılışını bulunca nasıl sevinmiştim :=) Şimdi sık sık yapıyorum.

MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:1 kahve fincanı toz şeker,1 tane yumurta,1 kahve fincanı süt,1 kahve fincanı erimiş tereyağ,1çorba kaşığı toz amonyak,aldığı kadar un
MUHALLEBİSİ İÇİN:1kg süt 1,5 su bardağı toz şeker,1 tane yumurta,1 çorba kaşığı nişasta,3 çorba kaşığı kakao,3 çorba kaşığı un
YAPILIŞI:Bir kabın içinde yumurtayı ve şekeri çırpıyoruz.Erimiş tereyağını ve sütü ekleyip karıştırıyoruz.Unu ve amonyağıda ekleyip hamur elde ediyoruz.Hamuru iyice yoğurduktan sonra altı eşit parçaya bölüyoruz.Parçaları tek tek merdane ile açıyoruz.Açtığımız hamuru 170 derece fırında pembeleşesiye kadar pişiriyoruz.6 parçayıda tek tek pişiriyoruz.Ama fırını açarken biraz uzakta tutarsanız yüzünüzü iyi olur amonyak gözlerinizi yakabilir.Bu arada amonyağı aktardan alabilirsiniz.Bu arada muhallebimizide hazırlıyoruz.Bütün malzemeleri tencereye koyup koyulaşasıya kadar pişiriyoruz.Pişen hamurlardan bir tane alıp tepsiye koyuyoruz sonra üstüne muhallebiden koyup yayıyoruz.Aynı işleme bütün hamurlarımız bitesiye kadar devam ediyoruz.Daha sonra buzdolabında soğutup servis yapıyoruz.Biraz zahmetli ve zor olsada bir yardım eden bulursanız işiniz kolay olur.Bu benim çocukluğumun pastası tadınıda çok seviyorum eminimki sizlerde beğenirsiniz.Hafif bir pasta mutlaka deneyin derim .Afiyet olsun

11 yorum:

Huzur Moda dedi ki...

sabah sabah bu bana yapılırmı nurhan abla. zaten bu mamalar ya gece denk geliyo yada sabah. ellerine sağlık çok güzel görünüyor

d e m e t dedi ki...

Süper görünüyor. Sabah sabah iştahım açıldı :)

GeCe dedi ki...

görünce büskivili pasta sandım ama değilmiş amonyağı merak ettim e bu kolanyalara konulan şey değil mi nasıl oluyor hayret

nrhnmrl dedi ki...

dilekcim dne bence aklında kalacğına midende kalsın bi dilim bişe olmaz
demet teşekkürler
gece büsküvili yanında hiç kalır onuda çook severim yaparım yanlış anlama amonyak toz halinde aktarda satılıyor yenen bişey yani bak ben hayattayım kaç yıldır pişirirken biraz göz yakıyor uzak tutmak lazım gözleri çok ta güzel oluyor dene derim ay ben çok seviyorum ya herkeste sever sanıyorum bilmem ki damak tadı farklı olursa bilemem :=)

sesiber dedi ki...

hiiii benim de çocukluk pastam, annem yapardı eskiden, normalde pasta sevmem ama buna bayılırdım. amonyaklı pasta derdik biz. kokusunu bile hatırlıyorum ve bir türlü anlam veremezdim yenecek birşeyin içinde amonyağın işi ne diye.

nrhnmrl dedi ki...

bütün özelliği verende o zaten di mi sesi ay ne güzel tanıdık bir tatda buluşmak :=)

Adsız dedi ki...

galiba ben bundan yedim ama emin değilim...buna benziyordu...güzel görünüyor da amonyak bildiğimiz amonyak değildir tabi..onu görünce nasıl bişey diye merak ettim...eline sağlık

BONCUK HANIM dedi ki...

Aaaa hiç duymamıştım amonyaklı pasta. Bak bişey daha öğrendim sayende. O kadar güzel oluyosa denemekte fayda var. Eline sağlık Nurhan.

gül dedi ki...

ellerinize saglık bende denemek istiyorum en yakın zamanda:)leziz görünüyor

nrhnmrl dedi ki...

teşekkürler boncuk hanım
gül dene bana da sonucu bildir ama :=)teşekkürler

AskinAy dedi ki...

MMhhh,parlak parlak cok lezzetli görünüyor favori olmasinin nedeni ortada mükemmel olmus ellerinize saglik afiyetler olsun....