21 Aralık 2010 Salı

Folyo İşlemenin Aşamaları Yazı Dizisi 7. ve Son Bölüm

Merhaba (en altta müziğe tıklamayı unutmayın)
   Artık mutlu sona yaklaştık.Dün mürekkepleyip temizleyip bırakmıştık.Bu işlemlerden sonra bulabileceğiniz en iyi vernikle vernikleyip kuruduktan sonra makas yardımı ile desenleri kenarlarından kestim.Nakış makasını tavsiye ederim ama folyoda kullandıktan sonra daha kumaş kesmek için kullanamayacaksınız ona göre köreliyor çünkü sadece folyo keser oluyor.

   Şimdi bu vernik konusuna değinmek istiyorum.Bu verniklerden öyle çok çektim ki artık bıktım.Aklınızda bulunsun bir verniği ilk kez kullanacaksanız eğer mutlaka, sizin için önemli olmayan bir yerde deneyip test edip onayladıktan sonra asıl ürününüz de kullanmanızı tavsiye ederim.Daha önce denemiş olduğunuz bir marka da olsa kutuyu ilk kez açıyorsanız deneme yapın.
     
     Rich'in sprey verniğini hiiiiiç almayın bedava verseler bile bir yerde deneyip kullanın.Şimdiye kadar üç kez denedim hem param gitti hem moralim bozuldu hemde bir kaç ürünüm heba oldu.Hangisine yanayım.Dün Rich'e mail attım ama bu saate kadar bir cevap gelmedi.Aman ha sprey verniğini deneyip kullanın ve mutlaka gidip geri verebileceğiniz bir yerden almayı tercih edin.
    Ama şimdiye kadar Cadence' in sprey verniklerinde hiç bir sorun yaşamadım biraz pahalı ama olsun.Bulabiliyorsanız Cadence'in spreyini kullanın.
Cadence'in geçen aylarda 100 kat verniğini aldım.Ve venikğin resini kahverengileşmiş bunun bir problem olduğunu kullandıktan sonra anladım şeffaf olmuyor kahverengi oluyor ve kötü görünüyor.Bunda da biraz zarara uğradım ve çok üzüldüm.Sonra Cadence mail attım.Bana hemen geri dönüp ürünün hava aldığı için bozuk olabileceğini  ve onlara adresimi yollarsam bozuk olan ürün yerine yenisini yollayacağını yazdılar.Bu da başıma üç kez geldi anca  üçüncüde akıllanıyorum.Ucuz bir şey olsa gam yemeyeceğim.Ama bana hala ne 100 kat vernik yolladılar ne de bir geri dönüş yaptılar hala beklemedeyim.
   Bugün son bölümü yazıp bu işi burada tamamlıyorum.

   Süsleyeceğim kutuyu bir kez yıkayarak tozlarından arındırdım.Daha sonra hangi renge boyamak istiyorsanız boyayıp üstünü artık eskitme mi  yaparsınız yoksa bildiğiniz bir başka tekniği mi kullanırsınız ona siz karar vereceksiniz.
   Ben kutuyu kuruduktan sonra beyaz ahşap boyası ile içini dışını her her yerini bir güzel boyadım.Kurumaya bıraktım.

 Daha sonra metalik beyaz ile tekrar boyadım ve kurumaya bıraktım.
 Kullandığım metalik beyaz Cadence'in boyası.Ayrıca beyazda Cadence'indi.Başka markaların boyalarını da kulladım şimdiye kadar hiçbirisi ile ilgili bir sorun yaşamadım.
Daha sonra bir mum yakıp bıçak yardımı ile is dokusu oluşturdum.Bunu yaparken parça parça yapmak gerekiyor zira el filan değerse  is dağılıp ortalığı rezil edebiliyor.O yüzden bir tarafa yapın o tarafı hiç ellemeden  sprey vernikle vernikleyin.Daha sonra diğer taraflara geçin.Her seferinde aynı işlemi yapın.

İs dokusu yapıp verniklediğim kutunun görüntüsü böyle oldu.Şimdi sırada folyoları yapıştırmaya geldi.

 Folyolar ve kutu birleşmeye hazırlar.Ben yapıştırıcı olarak Peligom kullanıyorum Bally'de olabilir ama sarı olduğu için aralardan çıkıyor bazen.Peligom bu iş için ideal ona benzer başka yapıştırıcıda olabilir.

Peligom'u folyonun her yerine gelecek şekilde iyice yaydım.Bu iş için kullanmadığınız miadı dolmuş diş fırçalarınızı kullanabilirsiniz.Ve biraz bekledikten sonra kutunun üstüne  deseni yapıştırdım.Ve iyice bastırarak sabitlenmesini sağladım.Kenar kısımlara biraz basılı tutarak daha iyi yapışmasını sağladım. 
                                      
 Kenar desenleri de yapıştırdım.Ve işte sonunda kutu ortaya çıktı.
 Boncuk yapıştırıcısı ile çiçeklerin ortalarına janjanlı boncukları yapıştırdım.Fotoğrafta belli oldu mu bilmiyorum.En alttaki resim de biraz parlıyorlar.

Ve mutlu soooon.Ellerime sağlık :)


   İşte folyo maceramız bu kadarcıktı.Umarım birilerinin işine yarar yararsa ne mutlu bana boşuna demedik herhalde ''paylaşmak çoğalmaktır'' diye di mi ama :)
   Bu yazı boyunca yorumlarını benden hiç esirgemeyen ve derslere devam eden Nedret Ablama ve Marifetli Perime çoook teşekkür ediyorum. :)
Herkese keyifli günler.

Kutsi - Bambaşka | video.mynet.com



SEVGİLER

14 yorum:

Nedret dedi ki...

Bu kadarcık demez misin bir de? Cık'ı mı var ayol. Gayet zor ve hummalı bir çalışma gerektiriyor. Ne kadar güzel bir sanat öğrenmişsin.
Ayrıca takibeden çok kişi vardır bence. Asıl ben sana teşekkür ederim.O kadar hevesliyim ki, evdeki alüminyum bant yapıştırıcıyla demeye kalktım, arkasında kağıt var.Tabii olmadı:)) Anlatan ağzına, marfetli ellerine sağlık. Sevgiyle kucaklıyorum.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Kendim yapıp bitirmiş gibi mutlu oldum:) Beyaza da ne kadar yakışmış. Öyle güzel anlattın ki aşama aşama, hiç bilmeyen biri bile yapabilir. Tabi seninki kadar güzel olması için çok çalışmak lazım. İsleme tekniğini de ilk kez görüyorum. Ellerine sağlık, çok çok beğendim. Bütün paylaşımların için de teşekkürler.
Nedret ablayla ben sertifika aldık mı şimdi:))

fiamma dedi ki...

Ellerine de paylaşımına da sağlık sevgili nrhmrlciğim, çok güzel açıklamalı anlattın adeta kısa dönem kurs gibi oldu benim gibi gerçek kursa gidemeyenler için. sağolasın...
Çok emek isteyen bir iş küçük objede olsa bir şeyler deneyeceğim sayende...

Mare dedi ki...

what a fabulous idea..... I'm happy thar found your blog:)) ... and I just love it!!...
greetings from croatia:))....
M...

Adsız dedi ki...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

SARI MELEK dedi ki...

ellerinize sağlık. bir hoca edasıyla aşama aşama ne güzelde anlattınız. folyo kursuna gitmiş gibi hissettim kendimi. bende ilgiyle ve merakla takip edenlerden biri oldum. her seferinde yorum yazamasamda. folyo hep merak ettiğim, denemek istediğim şeylerden biriydi. ama cesaret edemedim hiç. sizin anlatımınızdan sonra elimde ufak bir folyo parçası var. onu deneme isteği canlandı içimde. ilk etapta ufak ufak figürler mi denemeliyim bilmem. yapabilecek miyim onu da bilmem:) önce folyoyu bulayım malzeme yığınının içinde, deniyim güzel olursa yayınlarım:))

LiliMini dedi ki...

Off harika görünüyor, ellerine sağlık canım ya.

nrhnmrl dedi ki...

Teşekkür ederim lilaccım

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

Bütün bölümleri tane tane okudum. Sadece okurken bile çok yoruldum. Muhteşem bir sonuç elde etmişsiniz. Bu işin üstadı olduğunuzu her satırda hissettim. Özendim, hem de çok... Ama sanırım başlamaya cesaret edemem. Çünkü çok sabırlı olmak gerekiyor. Bende de o yok. Hele alçının kurumasını 2 gün beklemeye sabrım yeter mi bilmem. Sanırım folyo ile çalışmak için sizden birebir ders almak gerek. Tek kelimeyle çalışmalarınıza hayran oldum. Belki bir gün çok daha küçük ve basit bir desenle en azından deneme yaparım. Çünkü gerçekten çok özendim. Ellerinize, yüreğinize sağlık.

Adsız dedi ki...

paylaşımınız için çok teşekkür ederim.aylardır bunu araştırıyordum.bu şekilde fotoğraflayıp bu kadar anlaşılır anlatan bir site görmedim.komşumun aynası vardı,ondan görüp meraklanmıştım.tüm malzemeleri aldım,komşum taşındı.artık ümidimi kesmiştim ki sitenizi gördüm.ellerinize sağlık Allah razı olsun.

Aykut YILDIZGÖRÜR dedi ki...

ellerinize sağlık. müthiş bir çalışma olmuş. detaylı anlatımınız için çook teşekkürler. ellerinize sağlık

bhr dedi ki...

Ellerinize sağlık gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş hepsini okudum ben de aratırıyordum ki sizi buldum. En son ilkokulda ayna çalışması yapmıştım ama unuttum tabi hatırlatmalarınız çok güzel. Şimdi de Vav harfi çalışması yapmayı düşünüyorum tablo şeklinde olacak inşallah... Allah razı olsun herşey için.. :)

Adsız dedi ki...

ÇOK ÇOK GÜZEL

Adsız dedi ki...

ÇOK ÇOK GÜZEL