Bu sene Mert 5.sınıf olduğu için çıkan kanunla istemesekte ortaokullu oldu.Ama bu nasıl gider böyle bilemiyorum.Okulumuz zaten kocaman bir okul.Biz okulumuzu şimdiye kadar kalabalık zannediyorduk ki bu sistem gelince anladık ki bizim okulumuz eskiden kalabalık değilmiş.Bir karmaşa bir harala gürele var ki okulda nasıl yola girer,girer mi onu da bilemiyorum.
Okulumuz hem ortaokul hem ilkokul oldu.Ama tam gün olan bir okul.Sadece bahçeyi,giriş katını.1. ve 2. katı böldüler diğer iki kat bölünmedi.Ogünler 2. sınıf ama ortaokul tarafının 3. katındalar.3. kata çıkasıya kadar helak oluyoruz.Teneffüslerde zaten inmiyor.Çocuk hangi arada insin oynasın da geri gelsin.
Bu kadar dersin arasında hem biraz olsun kafası dağılsın hem konsantrasyonunu arttırmaya hem de derslerine yardımcı olsun diye ne zamandır araştırdığım bir oyun vardı adı ''Go Oyunu''İnternetten araştırarak hakkında biraz bilgi sahibi olmuştum.Bu araştırmalarım sırasında Go Okulu'nun varlığından haberdar oldum.Sonra bu okulun kurucusu Mehmet Emin Barsbey'in İTÜ Bilim Merkezi'nde ''Go Atölyesi''derslerinin başladığını öğrendim.Mail yoluyla gerekli bilgileri aldım 4 hafta süren bir atölye ve bu dört hafta 120tl. Aslında geçen hafta başladı atölye çalışması ama Mehmet Bey sorun olmaz yeni başlayacaklar mutlaka olacaktır isterseniz bu hafta gelin katılın deyince biz de atladık gittik.14.30'da başladı ders 16.30'da bitti.Zaten satrançta oynadığından bu tür oyunlara alışık ve severek oynuyor.Ders bitiminde baktım ki yüzü gülüyor.Orada olmak ve ''Go'' oynamak hoşuna gitmiş çokta sevmiş.O zaman tamam dedim doğru yoldayım.Hocaları bir de oyunla ilgili bir çizgi filim izletmiş onlara, arabada gelirken bütün çizgi filmi anlattı.Şimdi bir go tahtası ve taşları istiyor doğal olarak.Artık bize ve kardeşine de öğretir.Satrancı 5 yaşındayken kendinden büyüklere öğretmişti :) sıra go'ya geldi.
Mehmet Bey atölyenin başında Go ile ilgili velileri bilgilerindirici kağıtlar hazırlamış onları bize dağıttı.Okuduğum kadarıyla Go Oyunu'nun çocuklar üzerinde oldukça olumlu etkileri varmış.
Bunlardan birkaçı
*Go analitik düşünme ve hesaplama yeteneklerini geliştirir.
*Go kaçınılmaz şekilde konsantrasyon yeteneğinizi arttırır.
*Empati yeteneğini geliştirir.
*Paylaşmayı ve isteklerinde dengeli olmayı öğretir.
*Yenmeyi,yenilmeyi ve rakibe saygıyı öğretir.
Go Oyunu hakkında bilgi almak ve atölyelere katılmak isterseniz gookulu'nun internet sitesine bir göz atın derim. Facebook adresinden de ulaşıp bilgi alabilirsiniz.Sadece çocuklara değil büyüklere de yer var bu atölyede.
Bakalım 2. haftamız nasıl geçecek.Mert atölyedeyken bizde İTÜ Bilim Merkezi'nin bahçesinin altını üstüne getirdik.Bahçe de çok güzel bir elma ağacı bulduk tatlı tatlı elmalarından yedik.At kestaneleri doluydu bahçe.Dışarı da bir kaç fotoğraf çektim ama içeride fazla fotoğraf çekmedim Bunu da sonradan fark ettim..Artık haftaya oynarlarken çekerim.
İTÜ Bilim Merkezi'nin bahçesinde
Daldan elma koparırken
Ağaca bile tırmandılar.
Bu kadar karmaşık bir ağaç görmemiştim.O bile bu hayatta dolaşıp kalmış :)Ama yine de her dal yolunu bulmuş.
Bu da dersin sonlarından bir görüntü.Önceki etkinliklerde çekilmiş fotoğrafları gösteriyor Mehmet Emin Bey.
İstanbulgo
Gooyunu
playgo
Herkese iyi hafta sonları
SEVgiler
3 yorum:
ne güzel bir gün olmuş, o ağaçlaea tırmanması bile yeter kazanım olarak. Ağaca tırmanan bir nesildik biz ah...
Sandukam teşekkürler evet haklısınız.
SEvgiler
Nalan ablacım anlaştık yayımlamadım sildim gitti.Evet pekmez şart.
Haklısın.
Sevgiler.
Yorum Gönder