13 Ağustos 2014 Çarşamba

TAŞ GİBİ OLDULAR TAŞ

Merhaba,
Bu sene ki Trabzon  maceramız bitti. Köy en kalabalık zamanlarını yaşadı. En bereketli ramazan ve bayram oldu.Görmediğimiz hemen hemen hiç kimse kalmadı.
Gezdik tozduk yedik içtik. Kalabalık çok olduğu için işler tabii ki bitmek bilmedi. Gerçi az olsada işlerin bittiği nerede görülmüş ki.
Ama onca işe rağmen boş durmadım.
Halamın birkaç sene önce kursa gideceğim diye aldığı ama kısa bir süre gidebildiği için hepsini kullanamadığı ahşap boyama malzemelerini ortaya çıkardık. En büyük yardımcılarım halam ve yengem oldu. Bayağı bir şeyler yaptık ama sadece bu ikisinin fotoğrafını çekmişim.
Neler yapabiliriz diye kaydettiğim arşivi gezinirken Pinterest te görüp beğenip kaydettiğim taş ile yapılmış projeleri görünce yengemle bu iki projeyi yapmaya karar verdik.Çocukları denize götürdüğümüzdeki halimiz çok komikti . Bir yandan çocuklara bakıyoruz bir yandanda projeye uygun taşlar arıyoruz.Torbamızı doldurmaya gayret ederken  bunlar ne yapıyor tarzı tuhaf bakışlara maruz kaldığımız da  oldu ama aldırmadık. Taşlarımızı topladık.
Sonra zemin yapmaya uygun şeyler bulmak gerekiyordu. Yengem araştırmacılığı sayesinde evin etrafında bulduğu tahtaları aldı geldi silikonla onları yapıştırdık boyadık ettik.  Çiçekli olanda taşlar doğal halleriyle kaldılar sadece iki zemini boyadık.Yengemin yine bahçe arama çalışmaları sonucunda bulduğu orjinal dallarda da dallarını yaptık.
Evli olanda taşları ev ve ağaç şeklinde boyadım. Bir de aydede boyadım. En sonda verdikledik oldu bitti. Biz çok beğendik gelip görenlerde öyle. Arkasına duvara asma aparatı takamadığımız için  bir yerlere dayayıp çektik fotoları.
Taş gibi oldular vallahi ;)
.



SEVgiler


Hiç yorum yok: