9 Şubat 2009 Pazartesi

PATATES ÇANAKLARI

Annem yaptı dün bu lezzeti çok güzeldi bayağı bir yedim yani.
O da tv den görmüş ama ara öğün diye söylemişler bir isim belirtmemişler.Neyse ben ona bir isim bulacağım aklımdan bir kaç tane geçiyor ama karar veremedim belkide bir adı vardır .Bilen varsa yazsın lütfen.
MALZEMELER
1/2 kg patates
5-6 diş sarmısak
4-5 tane havuç
maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
yoğurt
salça
tuz
karabiber
kırmızıbiber
sumak

YAPILIŞI:
İlk önce patatesleri haşlıyoruz .Haşlandıktan sonra alıp soyuyoruz .Soyduğumuz patatesleri eziyoruz.Havuç,yoğurt ve salça hariç bütün malzemeleri patatese ekleyip bir güzel yoğuruyoruz.Daha sonra havuçları rendeleyip sıvı yağımızdan biraz ekleyip ateşte havuçları biraz öldürüyoruz.havuçlar biraz ılınırkan yoğurduğumuz patatesten yumurta büyüklüğünde alıp ortasını çukurlaştırıyoruz bütün patatesleri böyle yapıyoruz ve içlerine pişirdiğimiz havuçlardan koyuyoruz.Üstüne bir kaşık yoğurt ve en üste biraz suyla incelttiğimiz ve pişirdiğimiz salçadan koyup kırmızı biber ekleyip afiyetle yiyoruz.

4 yorum:

nalan dedi ki...

tamadan bilemem yolla da adını bulayım:))))

GeCe dedi ki...

adını bilmiyorum ama herhalde çok lezizdir

nrhnmrl dedi ki...

yollayın nalan abla ama sana ulaşasıya kadar ne halde olurlar ondan sonrada bir isim yakıştırabilirmisin bilemem
çok lezzetliydi gece deneyin derim :=))))

sesiber dedi ki...

çok güzel görünüyorr. patatesin herşeyini severim, hergün yesem bıkmam.