10 Şubat 2009 Salı

KREP YAŞ PASTA


MALZEMELER:Kendi krep tarifiniz varsa onu kullanabilirsiniz.Krep için: 7 kaşık un,1 yumurta,2 su bardağı süt,vanilya
Muhallebi için:3 su bardağı süt,2 yemek kaşığı un,1 yumurta,2 yemek kaşığı kakao,1su bardağı şekerYAPILIŞI: Krep malzemelerini çukur bir kaba koyup iyice çırpın.Teflon tavaya çok az miktarda yağ damlatın.Kızdıktan sonra bu karışımdan bir kepçe alıp tavaya dökün .Tavanın her yerine iyice yayın.Kızarınca alt üst edip arkasını pişirin.Yaptığınız kreplerin kalın değil ince olması gerekiyor.Bu şekilde 6 ya da 7 tane krep hazırlayın.Daha sonra muhalebi malzemelerini bir tencereye koyup pütür kalmayacak şekilde çırpın.Yalnız şekeri muhallebi piştikten sonra ekleyin.Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelesiye kadar pişirin.Koyulaşıp pişince ocaktan alıp şekeri ilave edin.Yaptığınız kreplerden bir tanesini pastayı yapacağınız tabağa koyun.Üstünü yaptığınız muhallebi ile kaplayın arasına varsa muz(ya da sizin istediğiniz bir meyvede olur) dilimleyip dizin.Bütün krepler bitesiye kadar aynı işlemi tekrarlayın.Üstünü yine muzla süsleyin.Dilerseniz üstüne çikolata rendeleyip serpiştirebilirsiniz.Ya da hindistan cevizi,fındık, ceviz artık evde ne varsa.Artık bundan sonrası sizin yaratıcılığınıza ve damak tadınıza kalmış.İyice soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.Afiyet olsun.Siz de kendi ölçülerinizi oluşturabilirsiniz.

2 yorum:

GeCe dedi ki...

pandispanya hamurunu tutturamayanlar için krep birebir nefis gözüküyor

nalan dedi ki...

krepi pek severim sık yaparım .bunu denerim ama ben yaparken üstüne acıkayı süren götürüyor .birikirse yaparım.
gerçi ben pandispanyayı pek güzel yaparım.eskiden düdüklüde 7 yumurtayla yapar iki tane yaş pastayı bir defer çıkartırdım ama yanılıp annemden kalan emektar düdüklüyü yokettim .şimdi fırında yapıyorum.
(yapmak fiilini kısacık bir yazıda 6 kere kullanmışım.beğenmedim)