19 Şubat 2009 Perşembe

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK

İBRAHİM ADNAN SARAÇOĞLU VE AHMET MARANKİ' yi televizyonlarda görürsem hiç kaçırmam mutlaka izlerim.Birkaç gündür AHMET MARANKİ'yi izleyip notlar alıyorum yetişebildiğim kadarıyla uygulaya bildiklerimi uyguluyorum ya da arkadaşlardan şu derdim var hastayım diyenlerede söylediklerinden tavsiyelerde bulunuyorum.Not aldıklarımdan biraz blogumada yazayım istedim belki işine yarayacaklar olur.

Kalınbağırsak boşaltımı ve basur için;mürdüm eriği,incir,günkurusu kayısı şu koyu renkli olanlar var ya işte onlar.Bunlardan bir kaçar taneyi akşam suya koyup suda bir saat beklettikten sonra suyunu için meyvelerinide yiyin diyor.Bunu akşam yatmadan önce yapmamızı önerdi.

Mide de reflü ,kanser ,gaz ve ülseri olanlara yumruk büyüklüğünde çiğ patates,2 havuç ve beyaz lahanadan biraz alıp hepsinin suyunu sıkıp içine biraz zeytinyağı ekleyip sabah aç karnına içilmesini önerdi.

Rahim kanseri erken menapoz,kist ve miyomu olanlara ;civan perçemi(sarı) ,aslan pençesi.
Yarım litre suyu kaynatıp bunlardan birer parça atıp sadece bir göbek attırdıktan sonra kapatmamızı ve ondan sonra içimemizi önerdi.

Nefrit veya böbreklerde ki herhangi bir rahatsızlık için zencefili her yemeğe salataya rendeleyerek kullanın diyor.Ayrıca hibiskus(bamya çiçeği)ve adaçayını kaynamış suda bir taşım kaynatıp sonra balla tatlandırıp içilmesini önerdi.

Herhangi bir nedenle bu basur bile olabilir bir iç kanama farkettiğiniz anda maydonozun saplarını yine kaynar suda 5 dakika kaynatıp içilmesini önerdi.

Boyun fıtığı,bel fıtığı diz ağrısı,kas hastalıkları için hardal yağını önerdi:Akşamdan sırtta omurilik boyunca sürün ve streçle kapatıp yatındedi.
Ayrıca yine hardal yağı ,biberiye yağı,zencefil yağı ,kekik yağı,havlıcan yağı hepsinden bir karışım hazırlayıp ağrıyan yerlere sürüp streçle kapatın diye önerdi.

Saç dökülmesini önlemek için sarımsak yağı,ısırgan kökünün yağı,çam yağı,badem ve zeytinyağı karıştırılıp saç diplerine sürün eğer saçta kepeklenme varsa içine bir de kekik yağı koyulmasını önerdi.20 günde saç dökülmesini önler 60 günde de saç çıkmasını sağlar dedi.

Sivilce ve ciltteki diğer yaralar için ardıç sabununu önerdi.

Strese panik atağa karşıda sarı kantaron ve kimyonu verdi.Yarım litre kaynamış suya 5'er gr koyup demleyip içilmesini önerdi.

Reyhan kokusunun morali düzelttiğini ayrıca amatist taşınında yine moral düzeltmekte etkili olduğunu belirtti.


Troid için akşamdan suya soyulmuş cevizleri içinde ki perdesiyle beraber koyun ve sabah kaltığınızda suyu içip cevizide yiyin dedi.

Ve bir de her defasında söylüyor kozmik beden temizliği yapın diyor.Ama bunun bir tarihi varmış.O tarihler arasında yapılmasını aksi taktirde hiçbir işe yaramayacağını belitti.Bunu herkesin kendi evinde de uygulaya bileceğini söyledi.

Kozmik beden temizliğinin yapılacağı tarihler 7 mart'ta başlayıp 14 mart'ta bitirilmesini söyledi.
Bu tarihler arasında herhangi bir et yanmeyecek.Siyah çay içilmeyecek.Konsantre ürünler yenilmeyecek.beyaz ekmek tüketilmeyecek.

Sabahları çiğden hazırlayacağınız kırmızı pancar, lahana,ıspanak,havuç suyu karışımına bir tatlı kaşığı zeytin yağı ekleyerek içilecek.öğlen ve ikindide mevsimin sebzelerinin suları sıkılıp içilecek.Ayrıca her gün sabah lavma yapılması gerekiyor.Onuda yine eczanelerden alıp evde uygulaya biliyormuşuz.

Ve son gün akşam yatarken bir bardak zeytinyağının içine limon sıkıp içilecek.Ve yatarken karnımızı sıcak tutmamızı söyledi.Bu yaptıktan sonra ertesi gün vücudunuzda ne kadar çok pisliğin çıkacağını kendinizde göreceksiniz dedi.Bu şekilde vücudumuzda birikmiş olan pisliklerden arınacak ve sağlıklı olacaksınız dedi.

Bie de bir tarif verdi.
KOZMİK SALATA

Lahana,havuç,kırmızı pancar turp,kereviz rendelenecek içine maydonoz doğranacak.Üstüne nar ekşisi,zeytinyağı,limon,elma sirkesi eklenip yine üstüne zencefili ve sarımsağı rendeleyip bir güzelce yiyin dedi.
Kışın asla domates ,salatalık biber tüketmeyin diye de önemle vurguladı.

Yine yemek aralarında kalınbağırsak için portakal suyu zencefil ve bir tatlı kaşığı zeytin yağını karıştırıp için dedi.

Lahana alırkende dikkat etmemiz gereken en önemli nokta lahanaya bastırdığımızda lahananın içeri doğru inmesi gerekiyormuş.Taş gibi sert olmaması gerekiyormuş.
Havuç içinde havucu elinize aldığınıda iki kenarından tutup aşağı yukarı eğdiğinizde eğilmemesi yani sert olması gerekiyormuş .

Et olarakta eğer et tüketecekseniz kuzu veya keçi etini önerdi.Ama köyde yetişmiş tavuk bulabiliyorsanız o tavuğuda tüketebilirsiniz dedi.Bu aralar yenecek balıklarında civa tehlikesine karşı kabuğunu sıyırıp öyle pişirip tükedin dedi ve özellikle küçük balıkların tüketilmesi gerektiğini önemle belirtti.

Bunlar benim yetişip yazabildiklerim en doğrusunu yine AHMET MARANKİ'nin kendi sitesinden öğrenmek ve daha da ayrıntı için yazdığı kitaplardan almak gerekiyor.Kitabı alırkende dikkatli olun korsan almayın.Çünkü içinde sayfalar eksik alabildiği için verilen bilgilerden tam olarak yararlanılmaya bilinir.Bu kadar bilginin ve emeğin heba olmaması için de zaten korsana hayır diyorum.

Daha fazla bilgi için AHMET MARANKİ'nin sitesi buyurun.

İBRAHİM SARAÇOĞLU'nun sitesi de burada.

HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER.SAĞLIK OLMAZSA HAYATIN NE TADI NE TUZU OLUYOR :=))))

3 yorum:

Yelda dedi ki...

Merhaba
Yazınızı okurken sitelerini eklemek istedim yorumlara ama yazının sonunda vermişsiniz zaten. İş yerinde pek tv izleme şansı olmuyor ama sitelerinde takip etmeye çalışıyorum. Benim gibi tv izleyemeyenler için bilgileri yazmanız da sitelerini vermenizde çok iyi olmuş teşekkürler

nrhnmrl dedi ki...

bişey değil Yelda tabii ki kendi sitelerinden daha garantili olur bilgiler ne de olsa sağlık bu şakaya gelmez :=)

ufuk dedi ki...

midedeki şişlik için sadece patates suyu kullanmıştım.çok faydası olmuştu.havuçla birlikte içimi sanırım daha rahat olur.paylaşım için teşekkürler......