Tatlısını yaptığımız kabak var ya işte ondan .
MALZEMELER
2 kg kabak
1 kg şeker
1/2 un
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
tuz
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
İlk yapılacak iş kabakları rendelemek.Sonrası...
Unu kaba koyuyoruz üstüne yoğurdu, sütü,yumurtaları,yağı,kabartma tozunu ve tuzu ekleyip kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.Tepsinin büyüklüğüne göre bu hamuru bezelere ayırıyoruz bizim ki büyük olduğundan oniki beze yaptık.Sofrada oklava ile incecik açıyoruz.Yufkanın üzerine sıvı yağı sürüyoruz.Rendelediğimiz kabalardan bir avuç alıp bir tabakta bir avuç kadar şekerle harmanladıktan sonra yufkanın her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.Resimde de görüldüğü gibi oklavanın üzerine yufkayı sarıp büzüyoruz ve tepsiye diziyoruz.Bütün bezeleri aynı şekilde yapıp tepsiyi tamamlıyoruz.Tepsi bitince üzerine sıvı yağ sürüp fırına atıyoruz.180 derece kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra yumuşak olması için üstüne bir tepsi ya da örtü serip biraz bekletiyoruz ve servis yapıp afiyetle yiyoruz.
Neden kabağın hepisini beraber şekerle harmanlamayıpta ayrı harmanlıyoruz diye düşünüp aklından geçiren olursa nedeni her yufkayı açış zaman aldığından kabakla şeker sulanır yufkanın arasına konuncada yufkayıda sulandırır ve güzel olmaz onun için.Ayrıca herkesin yufka açmaya zamanı olmaz isteyen hazır yufkalarlada yapabilir.Ama tabii ki evde açılmış yufka ile yapılanı kadar lezzet beklemeyin.Ama o da gayet güzel oluyor.
7 yorum:
Of tepside pişmiş hali çok hoş görünüyor iştah açıcı.
İlk defa duydum denemek lazım
Ellerine sağlık annenin canım
Oyy çok lezzetli görünüyor. Afiyet olsun. Ben de hemen hemen her yerde bal kabağı ile ilgili pek çok tarife rastlıyorum ama cesaret edemiyorum pek yapmaya. Ben her halükarda yerim de eşime yedirmek çok kolay olmaz :)
teşekkürler yelda sağol canım
ayça inan benim eşimde herşey yemez öyle tuhaf bir huyu vardır ama inan buna hiç itiraz etmeden seve seve yedi tavsiyede eder yani bilmeyenlere
teşekkürler ayrıca :=)
merhaba
benımde evımde kış gelınce çok pişer bu börek tabı annenız gıbı hamur açmakla ugraşamasamda hazır yufkala yapıyorum ve çok kımsedebu böreği bılmez çanakkale çan memleketım ve sanırım dedelerım göçmen ordan gelmış PİTA mış adı aslında bu böreğin hürrüyet gaztesının pazar ekinde yazmıştı şaşırmıştım hatta
ve yıyen herkes bayılıyor bende değişik yaparım hatta bı bulogcu arkadaşım yayınlamıştı istersenız bakabilirsınız
http://kirazdali.blogspot.com da
sevgiler
gülten hanım ziyaretiniz güzel yorumunuz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler size uğradım yorum bıraktım ama ulaştımı bilmiyorum anladığım kadarıyla blogcu da hiç bir gelişme yok sorunlar devam ediyor eski bir blogcu olarak sevgiler kolay gelsin
sagolun zıyaretınıze dediğiniz gıbi bulogcu hala aynı hep sorunlu
ne tesaduf ki eşim trbazon beşikdüzü ilçesinden ve o ilk bu böreği bizde yedi ve çok hoşuna gitti hatta trabzonlu çok misafirimiz oluyor bende kendı yöremin yemeği diye onlara bu böreği yapıyordum neyse sonuçta harıka bır tat helekı kor ateşte bakır tepsıde pişersee off kı off
http://birlikteyapalim.blogspot.com sevgıler
bundan böyle sitenızını sık kullanılanlara ekledım bile
teşekkürler gülten hanım
Yorum Gönder