25 Nisan 2009 Cumartesi

FOLYOYA DEVAM

Kursumuzun sonlarına iyice yaklaşıyoruz artık.Bu görmüş olduğunuz güzellikler yine kurs arkadaşlarımızdan CAHİDE ABLA nın şaheserleri.Makyaj aynasının adıda bonbon şekeri.Gerçekten de şeker gibi oldu çok güzel ikiside.Cahide ablanın ellerine sağlık diyorum.Farkında olmasalarda ne şanslı çocukları var.Emeğin değeri ölçülemez ama yine de bir fiyat biçersin çıkardığın esere, amaaa insanın sevdiklerinden duyacağı takdir ve onaylanma ile alacağı mutluluğun değeri asla olmaz .O kalpte duyulan huzurdur,sevgidir,daha çok üretken olmak için şevktir.. O tatlı yorgunluğuda yok eder.
Güzellikler üretmek herkese nasip olmaz.Tekrar ellerinize sağlık Cahide abla ;=)








12 Nisan 2009 Pazar

CİĞERİME CİĞER YEDİREMİYORUM

Ne zamandır birşey ekleyemiyorum.Çocuklar hastalandı kendilerine daha yeni geliyorlar.Bu seferki biraz daha uzun sürdü.Aslında elim boş durmuyor birşeyler yapıyorum da yayınlayamıyorum.Birincisi folyolu işler öyle hemen bitmiyor ondan yayınlayamıyorum ikincisi Sesicim bize elim sen de yaptı ellerimizi çalışıyoruz ama şimdi kimseye göstermiyoruz .Tüm eller tamamlanınca blogumuzu genele açacağız.Çok güzel harika eller çıktı ortaya.

Bu arada doktorumuz Sabiha Hanım büyük oğluma beslenme anemisi var dedi.Kansız kalmış doğru dürüst yemediği için.Altı ay boyunca hergün bir yumurta ve haftada iki günde tavuk ciğeri yiyecek dedi.Dedi ama demesi kolay yediremiyorum.Ciğer deyince suratını ekşitip yemiycem diyor.Haftada iki günü bırak yarım bile yediremiyorum.Ben de ciğeri değişik çeşitlerde yapayım da belki gaza gelir yer diye uğraşıyorum.Dün akşam da ciğerleri çöp şişe dizip ızgarsını yaptım.Yanınada şehriye pilavı.Bir de çeşit olsun diye Arnavut ciğeri yaptım.Biraz gaza gelip çöp şişin bir tanesini yedi o kadar bunada şükür diyorum.Bakalım daha nasıl yediririm diye düşünüyorum şimdi.Sanki küçüğe kansızlık teşhisi konmuş gibi büyüğün yiyeceklerinide küçük yiyor ters işte ne yapıcan.Ben de bunları yapmışken yayınlayım dedim.Belki birilerinin işine yarar benimle aynı amaç için çalışan vardır dedim.Ama ızgarada gayet lezzetli oldu tavsiye ederim.



CİĞER ŞİŞ VE ŞEHRİYE PİLAVI
Ciğeleri yarımsaat buzlu suda beklet.Daha sonra ciğerleri güzelce doğrayıp temizledikten sonra tuzlayıp çöp şişe dizdim ve ızgarada pişirdik.
Pilav için de iki su bardağı şehriyeyi tereyağında kızarasıya kadar kavurdum tuzunu ekleyip göz kararı kaynar suyunuda ekleyip kısık ateşte pişirdim.




ARNAVUT CİĞERİ
Yine yıkayıp temizlediğim ciğerleri tuzladıktan sonra unladım ve yağda kızattım.Soğanları piyazlık doğrayıp tuzla iyice ovaladımMaydanozu da doğradım.Sumağım yoktu sumak çok yakışıyor normalde.Üstünede kızarmış ciğerlerimi aldım ve yemeye hazır .Afiyet olsun.