18 Kasım 2008 Salı

SİZ HANGİSİNİ BESLİYORSUNUZ?

Oğlum neredeyse iki seneye yakın taekvondoya gidiyor.Pazar günüde bir klübün öğrencileriyle maçları vardı orada birincilik madalyası aldı.Çok sevinçliydi,çok sevinçliydik o sevindi diye ...Yukarı da müsabakasından bir kare var.O spor klübünün panosunda bir yazı gördüm ve paylaşmak istedim.Buyurun.
Cerokee Kabilesi'nin yaşlılarından biri torunlarına eğitim veriyordu.
Onlara dedi ki:
"İçimde bir savaş var.Korkunç bir savaş.
İki kurt arasında; bu kurtlardan birisi;korkuyu,öfkeyi,kıskançlığı,üzüntüyü,pişmanlığı,açgözlülüğü,kibri,kendine acımayı,suçluluğu,küskünlüğü,aşağılık duygusunu,yalanları yapmacık gururu,üstünlük taslamayı ve egoyo temsil ediyor.
Diğeri ise;zevki,huzuru,sevgiyi,umudu paylaşmayı,cömertliği,dinginliği,alçak gönüllülüğü,nezaketi,yardımseverliliği,dostluğu,anlayışı,merhameti ve inancı temsil ediyor.
aynı savaş sizin içinizde de sürüyor ve diğer tüm insanların içinde de.
Çocuklar anlatılanları anlamak için bir dakika düşündüler ve içlerinden biri büyükbabasına:
"Hangi kurt kazanacak?"diye sordu.
Yaşlı Cherokee kısaca cevapladı:
"BESLEDİĞİNİZ"
İçinizde iyi kurdu beslemeniz dileğiyle :)

11 Kasım 2008 Salı

DÜŞ HEKİMİ





Bir ileti ile keşfettiğim harika bir site.Gerçekte diş hekimi olan bu düş hekiminin harika dünyasını ziyarete buyurun lütfen.Hazırlamış olduğu powerpoint sunumlar şiirler hepsi harika.Yalçın ERGİR'in ellerine ve yüreğine sağlık.

Bu güzel siteden sizler için seçtiklerim.İsterseniz kaydedip sevdiklerinizlede paylaşabilirsiniz.

Niyazinin yolculuğu

Yandım ayşe(bir yastıkta kocayın)

Sonsuz düğüm

Düş hekimi yasaları

ve daha o kadar çok güzellik var ki diğerlerinide siz keşfedin ne dersiniz.
Ama son noktayı son anda keşfettiğim bir sunumla koyayım.
Ah nerde keşke gerçek olsa diye de iç geçiriyorum.

Sevgili insanoğlu

DÜŞ HEKİMİ YALÇIN ERGİN

10 Kasım 2008 Pazartesi

10 KASIM

SENİ SAYGI ,ÖZLEM VE RAHMETLE ANIYORUZ.TEŞEKKÜRLER...
ALLAH'IN SEVDİĞİ BİR MİLLETMİŞİZ Kİ SENİ BİZE YOLLAMIŞ.
MEKANIN CENNET OLSUN...

1 Kasım 2008 Cumartesi

HİNT MİTOLOJİSİNE GÖRE KADIN VE ERKEĞİN YARATILIŞI

Bu benim ders kitabımda vardı severek okuduğum bir yazı bugün kursta arkadaşta okuyunca bloguma ekliyim dedim.Dediğim gibi Hint Mitolojisine göre :=)


KADIN
Tanrı,yaprağın hafifliğini,ceylanın bakışını,güneş ışığının kıvancını,sisin gözyaşını aldı;rüzgarın kararsızlığını,tavşanın ürkekliğini buna ekledi.Onların üzerine,kıymetli taşların sertliğini,balın tadını,kaplanın yırtıcılığını,ateşin yakıcılığını,kışın soğuğunu,saksağanın gevezeliğini,kumrunun sevgisini kattı.Bütün bunları karıştırdı,eritti ve kadın yaptı.Yarattığı kadını sevsin diye erkeğe armağan etti.

ERKEK
Tanrı,kaplumbağanın yavaşlığını,boğanın bakışını,fırtına bulutlarının kasvetini,tilkinin kurnazlığını,boranın dehşetini aldı;sülüğün yapışkanlığını,kedinin nankörlüğünü,hindinin kabarışını,gergedan derisinin sertliğini onlara ekledi.Bunların üzerine ayının kabalığını,bukalemunun şıpsevdiliğini,sivrisineğin vızıltısını kattı ve erkeği yarattı.Yarattığı erkeği,adam etsin diye,kadına verdi.