4 Ağustos 2010 Çarşamba

TSUMAMİ KANZASHİLERİM

Tsumami Kanzashileri ilk internette gördüğümde vurulmuştum.O çiçeklerin güzelliklerine baktıkça hayran kalmıştım ki hala öyle.Sonra yazı olarak 10marifete yollamıştım.Tabii ki bilenler olduğu kadar bilmeyenlerde vardı benim gibi.O zaman bir deneme yapmıştım ama başarı yüzde 0 dı.O zaman vazgeçmiştim ben bunu yapamıyorum deyip kendi kendime sinir olmuştum.Gel gör ki aradan zaman geçti ama ben hala kanzashilere hayran hayran bakmakla yetiniyordum.
Bu arada hayranlıkla yaptığı kanzashilere baktığım Türk ama Amerika'da yaşayan Endamame Prensesi vardı.

Sonunda ben bu bakmalara fazla dayanamayıp nasıl yapılırla ilgili videolar izlemeye başladım.Bir kaç gece sabahladım hatta bunun için.Bu arada Endamame Prensesinede bir yorum bırakmıştım sağ olsun bana cevap verdi bu sayede ondan da merak ettiğim ama cevabını bulamadığım bilgileri öğrendim.Maillerime cevap verdiği için de ayrıca teşekkür ediyorum.Türkçe bilen birisinden bu konuda bilgi almak çok önemli zira google amcamın çevirisi ayrı bir dert bir de onun yaptığı çeviriyi türkçeye çeviriyordum.Ceren'in (endamame prensesi)yaptıklarının hepsi harikalar tekrar tekrar ellerine sağlık diyorum.Bol müşteriler diliyorum.

Onca izlemeden,araştırmadan sonra evde neleri kesebilirim düşüncesiyle giyisileri taramaya başladım.Bu uğurda birkaç kıyafet ziyan olmadı değil ama herşeyin bir bedeli var ama değil mi helal olsun vallahi.Hiç acımadım pişman da değilim :).
İlk başlarda çok zorlandım.Yaptıkça elim biraz daha alışmaya başladı.Ama hiç kolay değil kareleri çiz ,hazırla ,kes, katla, yapıştır ,biriktir ,şekil vermeye çalış ,bir araya getirmeye çalış filan filan ama insan yapıp ortaya çıkarınca herbişeyi :) unutuyor.
Tamam mükemmel değiller ama çok beğendim yaptıklarımı gören herkeste bayıldı.
Sonra gidip kanzashilerimi takabileceğim tokalar aldım.Onlara takınca daha bi güzel göründüler.
Masamın üstünü bir görseniz.Bit pazarı gibi kumaşlar,ütü,çamaşır kolasını hazırladığım kabım, cetvel,yapıştırıcı,kalem,makas,tokalar yok yok yani.Şimdilik bunları tokalarla birleştirdiğim için ilk bunları yayınlıyorum.Dahası da gelecek çok sevdim ben bu işi folyodan sonra ikinci aşkım oldu.Hatta yapmam gereken bir folyo siparişim var ama onu bile tamamlayamadım yarıda kaldı.:)









SEVGİLER

12 yorum:

Banuca dedi ki...

Çok uğraşmışsın ama değmiş, çok zarif görünüyorlar, ellerine sağlık, kolay gelsin...

Nedret dedi ki...

İyi yapmışsın. Hem de çok güzel yapmışsın. Azimle ....., betonu delermiş:)))
Ben de çok seyrettim vakt-i zamânında da, bir türlü ezilmeyen kumaş bulamamıştım evde.
Bunların tek yapraklarını ipe yapıştırıp çok güzel sallantılı takalar da yapıyordu japon sitelerindekiler.
Bir de sana folyolu yaka kolye yapsana diyecektim sana. Çok değişik olur.
B güzellikler için seni tebrik ediyorum. Sevgiler.

nrhnmrl dedi ki...

Banuca evet dediğin gibi değdi çok teşekkür ederim sevgiler.

Nedret ablacım teşekkür ederim.Evet sallantılılarıda aklımda deneme yapacağım ama ona uygun bir ip bekliyorum elime geçsin onuda affetmeyeceğim.Gökçeye yollamıştım yaptıklarımın fotolarını çok beğendiğini hatta mükkemmel olduklarını yazmış kibarlık etmiş tek eleştirisi fotoğraf çekimine olmuş ben de bayağı bir foto çektim aralarından en düzgünü olarak bunları seçtim neyse sağolsun fotoğraf çekimi içinde bir yol gösterdi onuda yapayım inşallah bundan sonrakileri Gökçe'nin dediği gibi çekeceğim :)
Folyolu yaka kolyesine gelince hiç düşünmedim bilmem ki nasıl yaparım nasıl olur aklında bir şeyler varsa söyle Nedret ablaaa ...
Teşekkür ederim sevgiler

gulten dedi ki...

bayıldımm harıka olmuş bunlar azmin elinden ne kurtulurmuş ki ...çok değişik yerlerde kullanılabılır süper olmuş ellerıne sağlık

aslı dedi ki...

merhabalarrr 100. izleyiniz olmak bana kısmetmış on marifette gezinirrken sizi tanima fırsati buldum. elinize emeğinize sağlık:) çok takdir ettim sizi maşalah ya o çıçeğe bayıldım annemi mutfaktan çagırdım sende yapar mısın bana dıye:)) kızım ben onu hayatta yapamam dedıı:) blogunuzun takıpçısıyım... hoşçakalın:))

Nedret dedi ki...

Ayakkabı tamircisinden artık deri iste. Hazırıldığın parçayı, temizle parlat, deriye yapıştır. Of süper olur yaa..

nrhnmrl dedi ki...

aslı hanım evet 100. izleyicimsiniz teşekkür ederim.
Güzel sözleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim siz annenizde yapar da siz yapın çok zevkli bir uğraş :))annenize selamlar
sevgiler

sesiber dedi ki...

Nurhancım ben de bir kez deneyip vazgeçenlerdenim. Seninkiler çok muntazam olmuş. Ellerine sağlık. Şimdi verdiğin linklere bakmaya gidiyorum.
Sevgiler

Nilgün Komar dedi ki...

çok güzel olmuşlar şekerim...

nrhnmrl dedi ki...

Sesicim teşekkür ederim vazgeçmişsin ama geri dön sen alasını yaparsın canım ya sevgiler

çelebi teşekkür ederim şekerim sevgiler

MAYdesignorg dedi ki...

Süper olmuşşşş

MİNE

nrhnmrl dedi ki...

mine hanım teşekkür ederim