26 Ekim 2011 Çarşamba

''TUTUN ELLERİMDEN''


Ümit Sayın & İzel - Tutun Ellerimden 2011 | video.mynet.com


    Zor günler geçiriyoruz.Gelen vuruyor giden vuruyor.Birini saramadan diğeri geliyor.Bu kış zor geçecek.Allah birbirinizi yemeyin kenetlenin diyor.Yardımlar çığ gibi büyüyor ama televizyonlarda hala yardım ulaşmayanları gördükçe çok üzülüyorum.Depremde yıkılan evleri gördükçe insanın içi kin ve nefretle doluyor.Kime kin kime nefret.
   Dün Gülben de dinlemekten ve okumaktan büyük zevk aldığım Üstün Hoca vardı.İlk on onbeş dakikasını izleyebildim.Ahlaklı olanın ki değil ahlaksız olanın ki yıkılıyor dedi.Halbuki dördüncü sınıftan itibaren okuduğumuz bir ders var di mi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi diye.Ama hangi dersimiz bizi hayata hazırlamış ki.Ezberle geç sistemiyle ahlak bu kadar oluyor demek ki.Babaannem (Allah selamet versin)hep sokma akıl dokuz adım gider derdi.
   İstanbul'da derenin taştığı ve kaç kişinin o sularda gittiğini hatırlayanlar vardır.Hani mağazanın birinin bütün eşyaları sular içinde kalmış ve dışarılara dökülmüştü. Ve insanlar o tabak çanaklara nasıl saldırmış itişip kakışıp paralanmışlardı bir tabak fazla alabilmek için.Ya nasıl böyle bir durumda insanlar böyle bir davranış sergileyebiliyorlar ki diye düşünmüştüm.Sonra bir dizi izlerken bir söz söylendi.Açın ahlakı olmaz.Ha demek bu dedim.
   Ama en kötüsü herhalde insanın gözünün aç olması diye düşündüm sonra, depremde yıkılan evleri gördükçe.Ama kimse kendini ahlaksız olarak görmüyor.Dedem milletin dini imanı para olmuş derdi.Din iman ahlak hepsi para olmuş.Onu kazanmak için yapmayacakları yok.Kaç kişi ölürse ölsün.Yeter ki cebine para girsin.
   Bir günah keçisi bulunur bütün suç ona yüklenir olur biter.Büyük felaketlerde tek bir suçlu yoktur bir çok insanı etkileyen bir olayda birden fazla suçlu vardır.Ön planda olanlarda  değil sadece arka planda olanlarda iş bitiyor.Ama o halkada en güçsüz olan ortaya atılır.
   Biz ilk orta okulda okurken her sene Kızılay için zarflar dağıtılır ve herkes içine kesesine göre para koyardı.Şimdide var mı, bizim okulda mı yapılmadı ben mi kaçırdım bilemiyorum.Bu çadır işi gerçekten çok önemli.Dün programa bağlanan bir depremzede sadece çadır istiyoruz.Başka bir şey olmasa da olur sadece çadır diye nasıl yalvarıyor.Çok büyük çadır eksiği var.Umarım yapılan yardımlarla bu eksikler giderilir ve tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır.
   Dün akşam ben de iki üç paket hazırladım eşim bugün kargoya verecekti okula gidince gördüm ki okulun kapısının yanına bir sürü paketler yığılmış getiren oraya koyuyor.Hemen eşimi aradım tek gideceğine toplu halde gitmesi daha iyidir dedim.Ve okula bıraktık.
   Bunu şunun için yazdım hani olur da yardım etmek isteyenler vardır ama kargoya ulaşamayacak durumdadır evlerinin yakınlarında ki okullarla bir görüşsünler mutlaka bir şeyler yapılıyordur ya da yapılacaktır.Birlik olmadan yaralar sarılmaz.
   Tam bir şeylerle uğraşmaya başlamışken bu acı olaylar üst üste gelince içimden hiç bir şey yapmak  gelmemişti.Üstün Hoca yine duruma el koydu'' mutlu olmak zorunda değiliz cesur olmak zorundayız.''
Cesur olmak, çalışkan olmak, ahlaklı olmak, vicdan sahibi olmak zorundayız.
Okula giderken haberlerde Van'da yine askerlerimizin şehit olduğunu haber veriyordu....:((Allah rahmet eylesin.)
Ne doğru sözler söylemişler. 


Ahlak olmayan yerde kanun hiçbirşey yapamaz.


Ahlakın çoğaldığı yerde devletin masrafı azalır.
Corci Zeydan




Herşeyden önce maneviyat,kalp ve vicdan gücü yüksek tutulmalıdır.

Atatürk




SEVGİLER

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Kesinlikle cesur ve güçlü olmalıyız.Birbirimize destek olmalı,yardım etmeli ve asla olanları unutmamalıyız...Ki tekrar aynı şeyleri yaşamayalım!

Şenay- Doğam dedi ki...

Yazılacak söylenecek o kadar çok şey var ki.. allah sonumuzu hayr etsin..

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

söyleneceklerden bazılarını söylemişsiniz zaten.
yardım olayını doğru yazmışsınız.okulumda dün böyle bir kampanya başlattım.tek göndermektense böyle topluca göndermek daha mantıklı.sevgiler..