20 Aralık 2011 Salı

Kuru çiçeklerle kitap ayıracı yaptım


                                               Merhaba
   Geçen blogların birinde görmüştüm yanılmıyorsam yabancı bir blogta yapılmıştı ama hatırlayamadım.Bulursam ya da hatırlarsam bloğu eklerim.Bu güzel yazıların yanında 10marifetteki gibi tuttum düğmesi olsa ne güzel olurdu diye düşünürüm hep.
   Gördüğümde çok hoşuma gitmişti.Bende de ahşap rölyefte cam yapmak için kullandığımız bir malzeme var  üstünde tartan transparan film yazıyor.
   Onu görünce bundan yapabilirim dedim ve aldım elime kretuvar bıçağımı, kesme tahtamı , dikiş iğnemi ve  ipliğimi rölyef için aldığım ince kuru çiçeklerimi...
İlk yaptıklarımda eğrilikler filan oldu sonra elim alışıp bir kaç tanede  kesme tekniği keşfedince daha düzgünleri ortaya çıktı.
   Filmleri kestim çiçeklerimi içine yapıştırdım elimde nazar boncuklu yapışkanlarım vardı onlarla da süsledim.Harita çivisi ile de delikler açtım sonrada iğne iplikle şekilli diktim.Tek kırmızı renk ipliğim vardı başka renk kullanamadım.En sonda aldığım ve kullanmayı çok sevdiğim uğur böceklerimden yapıştırdım.Bir kaç zayiat verdim sonunda iki tane doğru düzgün yapabildim.
   Biri yeni yıl hediyelerimin arasında Tuzlaya postalandı.Biri şimdilik ben de ama bunlardan daha fazla yapmayı planlıyorum.
   Kendime en yakın zamanda bir çalışma masası almam lazım.Yok dağıldım yok misafir geldi yok bilmem ne toparlanmaktan çalışamaz hale geldim.Kendi odama küçük bir masa alıp orayı parsellemeyi düşünüyorum :)Fazla toparlanmak bendeki bir şeyler üretme duygusunu köreltiyor.
İşte kitap ayraçlarım.





SEVGİLER

13 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

çok güzel olmuşlar:))

Unknown dedi ki...

Merhaba sevgili Hobiperisi,
Az önce hediyeni aldım.Hepsini de çok sevdim...En çok da ayna ile burada görülen kitap ayracımı...
Teşekkürler ....

fiamma dedi ki...

Çok güzel olmuşlar Nurhancığım ellerine sağlık. ben de arşivime kaydettim bunları sıaraya aldım yapacaklarım arasında sanırım nedesem beğenirsinde yayınlanmıştı.etrafı kurdela ile de geçebiliriz. Ben Adadenizimden gördüm pvc kaplama kağıdı onunla deneyeceğim bakalım ne çıkacak:))sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ayraçlarınız ne kadar da zarif görünüyorlar. Çok şık olmuşlar. Ellerinize sağlık.

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

çok güzel olmuşlar.ellerinize sağlık...

Noblesse dedi ki...

çok güzel olmuş, ellerine sağlık, uğur böceği hoş bir hava katmış.

nrhnmrl dedi ki...

ada denizim teşekkürler

nrhnmrl dedi ki...

Mine hanım hediyelerinizi beğendiğinize ve elinize sağ salim geçtiğine çok sevindim güzel günlerde kullanın

nrhnmrl dedi ki...

Fiammacım teşekkür ederim canım senin yorumu okuduktan sonra gittim aradım ama bulamadım nedesembeğenirsinde daha geniş bir zamanda iyice araştırayım.Seninkileri de bekliyorum.

nrhnmrl dedi ki...

Sevgili Dilek çok teşekkür ederim.

nrhnmrl dedi ki...

Sevgili Alanay çok teşekkürler

nrhnmrl dedi ki...

Noblesscim sağol canım evet uğur böcekleri değişik bir hava kattı zira uğur böcekleri ve ateş böcekleri böcek türleri arasında tek sevdiklerimdir.:)

mahmur prenses dedi ki...

merhabalar sevgi projesine gösterdiğiniz ilgi çok mutlu etti beni

adresi veriyorum heyecanla bekliyorum çalışmanızı

Elif Atalay
İş Kuleleri kule 3 levent - İstanbul