20 Ekim 2008 Pazartesi

EMİNE ERGEN'İN FOLYO TANITIM SERGİSİ













Pazar günü İSMEK'in hocalarından olan EMİNE ERGEN'in sergisindeydim.Yukarıda gördülerinizde onun eserlerinden bazıları sergi yapılan yere hepsi sığmadığı için hepsini sergileyememiş.Ellerine sağlık diyorum...

41 yorum:

nalan dedi ki...

EMİNE HANIM GÜZEL İŞLER ÇIKARMIŞ .
toplantıya çocuklarını da getir:)))
bizim ertuğrul toplantının sanuna da olsa yetişti.

nrhnmrl dedi ki...

işte sizinki tek başınada olsa size yetişebiliyo ama ben bizimkilerin ikisine birden yetişemiyorum nalan abla inşallah bir gün teşekkürler.

Adsız dedi ki...

resimlerin çoğu açılmadı ama küçükken bile belli olan çalışmalar bunlar hem de folyodan ben de folyo çalışıyorum ama bukadar belirgin çalışamıyorum ben ya:( nekadar belirgin ne kadar mükemmel çalışmalar ellerine sağlık emine ergenin.

Adsız dedi ki...

Çok güzel sergi olmuş belli çünkü folyolar muhteşem muhteşem ellerine sağlık Emine Ergen'in...
Eklememi istediğiniz kolyenin yapılılışı arka sayfada vardı ve pc servise gidip gelsin kordonun yapılışını sizin için fotoğraflarım... iyi akşamlar sevgiler.

Adsız dedi ki...

Çok temiz çalışmış çokta güzel çalışmalar çıkarmış ellerine sağlık.Keşke herbiri açılıyor olsaydı gerçekten gözümü alamadım küçükte olsalar bakışlarımı kilitleyerek inceledim. Sanki bir kalıptan çıkmış gibiler acaba nerede hocalık yapıyor öğrencisi olabilir miyim? Benide öğrencisi yapar mı BUNU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM ACABA? Birkere el kalitesi mükemmelll ben de istiyoruuuum. Hobi perisi bu güzellikleri bizimle paylaştığın için çoook teşekkür ederim.Çok folyo gördüm ama bu kadar belirgin ve basmakalıp çalışmaları ilk defa seninle görmüş oldum sağol senin de emeğine sağlık.

nrhnmrl dedi ki...

adsız yazan arkadaş güzel yorumun için teşekkürler ve bir şey değil
emine hanım bu sene ismekte usta öğretici olarak başladı sergi bağcılardaydı orada folyoyu tanıtmak için bu sergiyi düzenlemişti ondan yola çıkarak bağcılardaki ismekte yaptığını düşünüyorum ama bunu ismekten öğrene bilirsiniz
Ayrıca bir ricam var güzel yorumlarınızı yazarken güzel isimlerinizide eklerseniz bende cevap verirken daha rahat ve mutlu olurum teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

gerçekten güzel çalışmalar. yapanın ellerine sağlık. abartılı tablolardan değil en azından her evde kullanılabilecek tarzda. seçici olduğu her halinden belli. bu insan başarılı olur işte. gurur duydum bir bayan olarak. öncelikle emeğine sonra zevkine sağlık. google hesabım yok sanırım ben de adsız gurubuna giricem ama arkadaşım seninde emeğine sağlık. siten çok sıcak içten. yorumlarını okumaya çalıştığım kadarıyla kendini yansıtabilmişsin sitene. işte bu çok güzel. daim başarılar

nrhnmrl dedi ki...

en son adsız yazan arkadaş güzel sözlerin için teşekkür ederim .Google hesabınız olmasa bile adınızı lütfedim yazarsanız ben de çok sevinirim yine beklerim.

Adsız dedi ki...

en son adsız yazan arkadaş güzel sözlerin için teşekkür ederim .Google hesabınız olmasa bile adınızı lütfedim yazarsanız ben de çok sevinirim yine beklerim.
Bu sözlerin muhatabı olarak ismim
-meryem- aklıma gelmemişti böylesi ben bunu neden düşünemedim ki:) nette gezinirken rastladım sitene cidden çok sıcak bundan sonra ziyaretçilerinden biri de benim. iyi akşamlar.

nrhnmrl dedi ki...

meryem tekrar uğrayıp adını belirttiğin için sağol her zaman beklerim .merak ettiğiniz olmasını istediğiniz konularıda yazarsanız beni yönlendirmiş olursunuz bende sevinirim:=)teşekkürler.

nuray dedi ki...

selam el sanatları çalıpşmalarınız çok güzel ellerinize sağlıkemine hanımında ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Gerçekten güzel ve orjinal işler çıkarmış. Çok kaliteli ve bir okadar da hoş çalışmalar olmuş. Zerafet, asalet ve görkem hepsi bir arada. Sabrın hediyesi de bu olsa gerek. Keşke hepsi açılıyor olsaydı. Ben de nakış yapıyorum Kabeli çalışma ve diğer büyük çalışmanın örneği olsaydı çalışmak isterdim doğrusu. Şık ve temiz çıkarılmış işlerin sanatkarını kutlarım.
ASİYE

Adsız dedi ki...

ooooww mükemmel demekten kendimi alamadığım eserler olmuş. yorumların hepsine katılıyorum. denilebilecek herşeyi söylemişler arkadaşlar. şahsım adına ben de emine hanımı kutlarım. emeğinize sağlık bayanlar çalışıyor. saygılar
Ahmet Demirören

nrhnmrl dedi ki...

nuray hanım asiye hanım ve ahmet bey yorumlarınız için teşekkürler.
Ya ben de resimler açılıyormu diye hiç kontrol etmemiştim hepsini baştakiler açılınca diğerleride açılıyor sanıyordum buna bir baksam iyi olacak ama neden olmuş olabilir acaba bi araştırayım :=)
herkese teşkkürler uyarı için

Adsız dedi ki...

Ne cici bir site. Butür faaliyetlerin içinde olmanız ne güzel. Bir sanat dalında tanıtım sergisi açmak ne ne anlamlı ne bilinçli bir davranış. Sanatına bağlılığından ötürü kutlarım hanım kızımızı. Zarif eserler evet ben de diğer yorumlara fazlasıyla katılıyorum. Sergiden örneklere bakılırsa Emine Hanımın tanıtım sergisi eminim görülmeye değerdi. Ayaklarınıza sağlık... Gezmiş görmüşsünüz ve bize de aktarmışsınız emeğinize sağlık kızım. Yıllardır butür faaliyetlerden uzak yaşamış Kamu emeklisi bir bayan olarak Emine hanım gibi sanatkar, sizin gibi sanata gönül vermiş bayanları gördükçe bu ülke yaşar diyorum. Bizden geçti artık ama ben bu günün bayanlarından umutluyum. Sanatsız bir geçmiş ve sanatsız bir gelecek düşünemiyorum bir bayan olarak sizlerle gurur duyuyorum.
NAZİFE AYLA GÜÇLÜ

nrhnmrl dedi ki...

nazife hanım gelen bütün yorumlara çok seviniyorum yorum alınca mutlu oluyorum ama sizin yorumunuzu okuyunca inanın daha da çok mutlu oldum ne mutlu bana ki benim siteme uğramış ve bu güzel yorumu yazmışsınız size bu yorumu yazdırabildiğim içinde kendime de aferin diyorum Emine hanıma zaten saygımız sonsuz sizi tanıdığıma mutlu oldum .Sonsuz teşekkürler :=)
yine beklerim.

Adsız dedi ki...

bunların el yapımı olduğuna emin misiniz. bir kalıp kullanılmadığına inanmamızı beklemiyorsunuz heralde?! o kadar folyo gördümki bu kadar düzgün ve presten çıkmış gibisini görmedim.. bir insanın normal olarak bunları yapması mümkün değill. bu kadar mı net, bu kadar mı muntazam olur bir insan eli. dediğim gibi folyoyu bilen biri olarak bunu kabul etmem mümkün değil. sanki bir insan eli yapmış gibi değil. basmakalıp gibiler.
FİLİZZ

nrhnmrl dedi ki...

filiz hanım folyoyu biliyorum demişsiniz ama bilimiyorum yani bu işin kalıbı olduğunuda hiç duymadım ben folyoya gönül işi diyorum gerçekten iyi biliyorsanız bunun böyle olduğunu sizde kabul edersiniz kendisi ismekte hocalık yapıyor yakından tanıyıp görüp öyle karar verirsiniz.

Adsız dedi ki...

EMİNE ERGEN İN FOLYO TANITIM SERGİSİNE BİZZAT GİDİP GÖRDÜM ESERLERİNİ HARİKA ÜSTÜ BULDUM SANATIN İLERİ DÜZEYE ÇIKMA DERCESİNE BÜYÜK KATKIDA BULUNDUĞUNA İNANIYORUM MÜKEMMELLİYETİN DEVAMININ GELMESİ DİLEĞİYLE...
BÜŞRA TEMÜR

Adsız dedi ki...

Görkemli fakat gösterişten uzak şık çalışmalar çıkarılmış. Abartı yok göz yormanın aksine göze hitap var. İnce detayların üzerinde dans ettirilmiş sanat eserlerinin yanında oldukça zarif olan sanat eserleri de var. Görüntüde olanların dışında Hoca Hanımın sergide yer alan diğer eserlerini de düşündürüyor insana. Kendisini tebrik ediyorum sizi de kutlarım gayretiniz taktire şayan doğrusu. Başarılar.
Aynur İNCE

Adsız dedi ki...

Nette gezinirken görüp heyecan duymama vesile olan site sahibini kutlarım. Ayla hanım kadar heyecan ve gurur duydum ve çokta duygulandım.
Hocanıza da taktirlerimi sunuyorum. Tek kelime ile kaliteli bir el. Zeminde en ufak bir hareketlilik olmamış. itina ile sabırla ortaya konan sanat eserleri olmuş. Kabartmalar presten çıkmışcasına mükemmel. Tüm yorumlara ben de katılıyorum ancak bir yorum hariç. Kendim de bir el sanatları eğitimcisi olarak Filiz hanıma katılamayacağım ve kalıptan kastinin gümüş yada prinçte kullanılan hazır baskı makinaları olduğunu zannediyorum. Ancak bunların hatları çok fazla belirgin kabartmalar ve indirmedeki ustalık işi zeminden fazlaca ayrıştırılmış hale getirmiş. Bu durumda evet ilk anda inanılası gibi gelmiyor. Folyo sanatı iyi icra edilmiş. Şu durumda meslektaşım (hakedilmiş)Emine Ergen'i tebrik ederim.
JULİA SUZAN
Merkez/İZMİR

nrhnmrl dedi ki...

büşra hanım yorum bıraktığınız için teşekkür ederim:=)

aynur hanım size de güzel sözlerinizden dolayı çok teşekkürler :=)

julian hanım sizede sonsuz teşekkürler ne güzel şeyler yazmışsınız çok sağolun sizinde yaptıklarınızı görmek isterim doğrusu bir folyo öğrencisi olarak folyo ile yapılan bütün işleri ve kişileri merak ediyorum
sevgiler :=)

Adsız dedi ki...

İşine hakim bir el muhteşem! Eserlerin sanatkârını kutlarım. Sanırım bir eğitimci için Sanattaki ince çizgiyi yakalamış olmanın gururudur bu. Sanatını sadece bir yönü ile ele almanın aksine değişik temaları işlemesi güzel. Ayrıca alışık olduğumuzun dışında kalarak sadece çiçekti güldü kuştu böcekti icrasındansa sahip olduğu geniş bir deryaya hakimiyetini sergilemiş aslında. Sitenizde yer alanalrın dışındakileri görmemiş olmak ve yer alan eserlerin de açılmamasına rağmen öyle görünüyor ki sergi tam anlamıyla HAYAT anlamını taşımış. Hayranlığımı ve saygımı ifade güçlüğü yaşarken sizleri kutlarım aktif bilinçli bir Türk kadını işte bu ben de Ayla Hm. kadar bayanlarımızla gurur duydum doğrusu. Biz erkeklerin de özellikle resimle alakadar erkeklerin bu sanatı öğrenebilmesi mümkün müdür? Hoca hanımı Antalya Belediyemizin vermiş olduğu eğitim kurslarına transfer etmenizin bir yolu var mıdır? Bu eğitimi alacak olsak nasıl alabiliriz?
Saygılar
NİYAZİ AYDIN/Antalya

nrhnmrl dedi ki...

niyazi bey öncelikle bloguma uğramakla kalmayıp bir de güzel bir yorum bırakmanıza sonsuz teşekkürler.Burada yani İstanbul'da
bu tür sanatları öğrenmemiz için ismek denilen kurs merkezlerimiz var Antalya'da durum nedir bilemiyorum. Bizim hocamızın bir iki tane erkek öğrencisi vardı öğrenmek isteyen herkese açık ama tabii ki Emine hanım için benim bişey söylemek haddime düşmez takdir edersiniz ki ama öğrenmek isteyene engel yoktur kolaylıklar dilerim saygılar.

Adsız dedi ki...

gerçekten hoş çalışmalartebrik ederim.seneye bende folyoya gidicemm bu ne ya muhteşem bişeymiş folyo. okulda öğrenmiştik ama okadar basittiki folyo dendiğinde doğrusu ya çok küçümser ilgilenmezdim. tanıtım sergisi fikri çok yerinde olmuş bence. tebrik ederim hocanızı.iyi akşamlar sevgiler.

Adsız dedi ki...

muhteşem olmuş filiz haklı aslında :=) insaneli gibi değil demekle. cidden insaneli gibi değiller. okadar muntazam ki büyük gemiyi inceledimde maşallah ya dedim ben sabredemem kesemem uğraşamam iyi yapmış valla. öylesine yapmamış yani özenmiş sabıretmiş ben olsam bukadar emek verebilir miydim? veremezdim ama en azından tebrik edeyim dedim.zor iş yapabilene helal olsun sizin eserlerinizi de inceledim aynanız hoş olmuş güle güle kullanın :=)
selma/antep

Adsız dedi ki...

Emine hanımın sergisini gezme görme imkanı bulanlardan biri olduğum için çok şanslı addediyorum kendimi. Tek kelimeyle nutkum tutulmuştu. Öyle bir anlatmıştı ki sanatını hayran kalmamak elde değildi. İsmekten bihaber olmuş olduğum için de kendime şaşmıştım. Bu kadar kaliteli ve sistemli bir eğitim olduğunu açıkçası tahmin etmiyordum. O ne aşktı ne duygu aktarımıydı. Defalarca gittim o iki gün içinde çevremi de taşıdım sergiye. Sergi kadar; İsmekte hocalık yaptığını öğrendiğimiz sanatkara da hayran olduk desek abartmiış olmayız. Bir tek hocası böyleyse gerisini düşünemiyorum. Bu sene nasip olmadı ama muhakkak seneye gideceğim. Muhteşemdi! Mistik bir sergide tevazu ve zarafet hakimdi kim olsa büyülenirdi. Fikir defteri de vardı acelem olduğundan ve o duygu yoğunluğundan yazamadım zaten her eserin bir hikayesi vardı o kadar duygulu ve büyülü bir ortamdı ki iki kelime yanyana gelip düşemezdi kalemimden. Nette gezinirken sitenizde rastlamak beni yine o günkü gibi heyecan fırtınasına tuttu. Tabi okadar eseri sergilemek tek tek mümkün değil aynayı paravanı ortadaki sehpayı ve hatırlayamadığım diğer eserleri. Buna rağmen teşekkür ederim bana bu duyguyu yaşattığınız için şimdi arkadaşlarla tekrar sitenizi gezmişken bir de yorum bırakmak istedik. Sizi ve o zarif hocanız Emine Ergen i sevgiyle selamlarken İsmek kuruluşuna da sonsuuuuz başarılar. İçinde barındırdığı eğitimciler ve teşvik edici programlara imza attığı için. Selam ve dua ile...
Naile- Arzu- Şeyda- Azime- Melek- Sevginur- Fırat- Murat ve Aydın adına saygıyla...

Adsız dedi ki...

bunlar şaahaane! yanlız küçüük nedeen? büyüterek inceleyebilme şansımız var mıı? teşekkürler. ii günler

Adsız dedi ki...

tek kelamla mükemmel. folyo bildiğimiz basit bir alüminyumdan böyle şaheserler meydana getirebilmek. müthiş müthş.resmen konuşturmuş yaaa. imanına kurban olduğum eline yüreğine sağlık bacım. saygılar hürmetler.
AHMET MÜNİR KOCUR

Adsız dedi ki...

Değerli çalışmalar olmuş. Sabrı nakış nakış işleyen ellerin sahibini ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Birkere bu özel sergi değil bir tanıtım sergisi bu çok yerinde bir düşünce olmuş. Tanıtım sergisi açmak demek mesleğini önemsemek hakkını vermek demektir. Bu bağlamda ismeğin kaliteli eğitim anlayışının eğitimcileriyle özdeşleştiğini görmek mümkün. Müthiş bir hareket müthiş bir bilinç. Tebrik ediyorum hanımefendiyi ve İsmek kuruluşunuda kutluyorum.
Başarılar daim olsun inşaALLAH
TAHİR ALBAYRAK

Adsız dedi ki...

folyoys merakım olduğunu bilen bir arkadaşımın tsvsiyesi ve heyecanı ile sitenize konuk oldum bende :=)
bunlar gerçekten hoş eserler. çokta düzgün işler. muhteşem yaaa...
sergi açmakta haksızda değil ama neden izmitte bu tür sergiler açılmıyor hep istanbul:=(
biz nasıl gelcez. bu kadar düzgün ele sahip marifetli eller izmitide şereflendirsin olmazmı
sevgiler...
makbule ayrancı/izmit

Adsız dedi ki...

adım engin yıldız sizi çok başarılı buluyorum başarılarınızın devamını diliyorum saygılarımla

Adsız dedi ki...

merhabaa adım Oya
öncelikle herkesin eline sağlık eserler tek kelime ile harika. ben de folyo ile ilgileniyorum ama benim elim bu kadar iyi olamıyor ne yapabilirim acaba bu el kalitesini nasıl yakalayabilirim? çok folyo gördüm ama Emine hanımın el kalitesi mükemmel en basit şey bile kendini çok farklı bulmuş ustanın kaleminde umarım ben de yakalayabilirim birgün. ayrıca eserlerin desenlerine ulaşabilmemiz mümkün mü? teşekkür ederim. sevgiyle kalın...

nrhnmrl dedi ki...

Merhaba oya hanım öncelikle yorumunuz için çok teşekkürler.
Evet Emine hanımın eli çok güzel her desen her elde farlı oluyor bunda zamanında çok etkisi olduğunu düşünüyorum yaptıkça insan daha da ustalaşıyor Ama ilk defa yapıpta eli harika olanlarda oluyor.Tam olarak bilemiyorum ama Emine hanım en azından bir 10 yıldır folyo ile uğraşıyor.Çünkü bizim hocamızla aynı zamanlarda gitmişler kursa.Desenlere ulaşmaya gelince nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama eğer istanbulda iseniz Emine hanım ismek'in kurslarında hocalık yapıyor.Ben sergisinde sorduğumda tabii ki veririm demişti.Eminim ki onu bulup istediğinizde size yardımcı olacaktır.Elimden geldiğince ve bilebildiğim kadarıyla cevap veriyorum.Umarım işinize yarar .Siz de sevgiyle kalın :)

Adsız dedi ki...

herkese iyi günler. yorum yapan herkese hocam adına gurur duyarak ben teşekkür ederim. Adım Fatma Emine hocama öğrenci olan mutlu insanlardan sadece biriyim. hocamız herkese açık biri paylaşmayı ve bildiği herşeyi aktarmaya öğretmeye vermeye o kadar açık ki hocamızın folyo sanatındaki geçmişi 4 yıl. ilk yıldan elinin kalitesine dayanarak hocası olmalısın denilen biri olduğunu ardından 4 yıl bu sanatın eğitimini tamamlayıp hatta el kalitesi ilk andan beri çok iyi olmasına rağmen son 2 yılını sadece gerekli saati doldurmak için gittiğini duymuştum hocamızla daha tanışmadan kendisine dair haberleri alarak heyecanla beklemiştik kursun başlamasını ve beklediğimize de değdi. eminim Oya hanıma da gerekli desteği verecektir onun gönlü de eli de o kadar cömertki elinin kalitesinden belli değil mi ince bir ruha ve mükemmelliğe sahip olduğu. neredeyse her öğrencisine mail yolu ile tüm dökümanlarını paylaşmıştı sizin de mail adresiniz olsa size de gönderir oya hanım. site sahibi arkadaşında ellerine sağlık çok sıcak ve teferruatlı bir site eğlenceli bir aktarımı var. bundan sonra favori sitelerim arsında yerini koruyacak:=) iyi çalışmalar hoş vakitler dilerim.

nrhnmrl dedi ki...

Fatma hanım yorumunuzu görünce sevindim verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim.Güzel iltifatlarınıza da ayrıca teşekkür ederim.Sevgiler.Selamlar

Adsız dedi ki...

Kaynarca'dan Aysu ben. Bu eserlerin okulda gördüğümüz alüminyum folyo olduğuna inanamıyorum. Nasıl şeyler bunlar muhteşem şaşalı görkemli asill hayat vermiş cansız bir metale ve çokta net maşallah. Bütünlüğün bozulmadığı desenler işlemesi ayrı bir değer süper süper Kaynarca'da folyo kursu veriyor mu İsmek bilginiz var mı ya da ben bunu nerden öğrenebilirim yardımcı olursanız minnettar kalırım yok yok ben bu eğitimi almalıyım hem de Emine ergenden el kalitesi süperrr! sevgiyle aşkla sanata gönül verenlere selam olsun.
Aysu

Adsız dedi ki...

çokkk güzeelll! tanıtım sergisi fikir de süper. hocanızı da sizi de kutlarım. sanat adına uğraş veren herkese başarılar.
Ayşin Gökçe

Adsız dedi ki...

emıne hnm ellerinize sağlık butun calışmalar harika olmuş.bende yapıyorum ama sizinkiler kadar mükemmel diil. bı sorum olacak meyve sepetındekı ayet ne acaba ve nasıl neyle keserek duzelttiniz.cok muntazam olmuş.cvp yazarsanız svinirim. gaziantepten fatoş.başarılar

nrhnmrl dedi ki...

Aysu hanım yorum için teşekkürler.İsmek Kaynarcada eğitim veriyor mu bilmiyorum.İsmek hakkında bilgiye ismek.org adresinden ulaşabilirsiniz.Sevgiler

Ayşin hanım güzel yorumunuza sonsuz teşekkürler.

Fatoş hanım ben bu blogun sahibi olarak Emine hanım'ın açtığı sergiyi gezerek sizlere ulaştırmak istedim.Onun buradan size cevap verebileceğini zannetmiyorum.O yüzden oradaki ayette ne yazdığını bilemiyorum.Emine Hanım ne ile kesiyor bilemiyorum ama biz kesim için ya nakış makası ya kretuvar bıçağı ya da falçata kullanıyoruz.
Blogumdaki diğer folyo eserlerine de bakabilirsiniz.Daha çok görüntü almak açısından sevgiler size de çalışmalarınızda başarılar.Sevgiler

Adsız dedi ki...

SERGİ GÜZEL. SİTE HARİKA. HER KARESİNE TEK TEK BAKTIM ÇOK GÜZEL ESERLER VAR. BEN DE YORUM BIRAKMAK İSTEDİM. SEVGİLER
__HALİSE__