31 Mart 2009 Salı

NEREDEYİM 7777

Daha önce de konuşulmuş ,anlatılmış ,söylenmiş ama ben daha yeni duydum.Derya Baykal'ı izlerken öğrendim.Bilmeyenlere bildirilir duymayanlara duyurulur.Önemli bir bilgi malum geçen günlerde kötü bir olay yaşandı.Helikopter düşmesi sonucunda bir siyasi parti lideri ve yanındakiler hayatını kaybetti.Ölenlere Allah'tan rahmet yakınlarınada baş sağlığı diliyorum.Helikopter düştüğünde sağ kalan gazetecide 112'yi aramış ama ne yazık ki hiç bir yardım alamadı.
Hepimiz her an böyle zor durumda kalabiliriz bu durumlarda hangi telefon şebekesinde olursanız olun cep telefonunuzun mesaj bölümüne girip "neredeyim" yazıp 7777 'ye gönderdiğimiz zaman cep telefonunuza sizin bulunduğunuz yerin koordinatları ve bulunduğunuz yere en yakın önemli yerlerin isimleri ve telefon numaraları geliyor.Gerçi bulunulan yere göre cevap gelmesinin zamanı değişebilir ama emim ki bu konuda bundan sonra daha hızlı çalışmalar yapılacaktır.Herkes telefonuna bu numarayı lütfen kaydetsin 7777
Ben şu anda denedim kooordinatlar geldi herhalde doğrudur peşinden de bulunduğum yere yakın yerlerin isimleri ve telefonları sonra da acil telefon numaraları geldi .

DOĞRU BİLGİ GÜÇTÜR HAYAT KURTARIR

3 yorum:

elisisaati dedi ki...

canım benim yaa ben hiç duymamıştım bu numarayı valla çok iyi oldu öğrenmem.ayrıca muhsin yazıcıoğlu ve yanında ölen diğer arkadaşlarına ALLAHTAN rahmet diliyorum çok üzüldüm çok.geride kalanlarada bol sabır versin amin teşekkür ederim paylaşımın için

Selmatozan dedi ki...

sayın muhsin yazıcığlu ve hayatını kaybeden diğer arkadaşlarına allah rahmet etsin diyorum.. ben de hizmeti birkaç gün önce arkadaşımdan öğrendim o denemiş kendisi harita teknikeridir koordinatları ve verilen bilgileri kontrol ettik.. hayati bir konu herkesin bilmesi gereken bir servis ama bir çok kişinin haberi yok maalsesef.. paylaşıp duyurduğun için teşekkürler..

nrhnmrl dedi ki...

amacım bilmeyenlere duyurmaktı birilerine ulaştığım için sevindim sizlerde sağolun arkadaşlar .