7 Mart 2011 Pazartesi

KADIIIIN KADIIIN

   Dünya emekçi kadınlar günü bugün .
   Bizim ülkemizde her gün kadınlar günü.Her gün bir kadın bir erkek tarafından öldürülüyor her gün en az bilmem kaç kadın kocasından dayak yiyor .Dizilerin fragmanlarından bile tokat sahnesini eksik etmiyoruz ne olacak yani di mi?
   Aslında bizim ülkemizde emekçi erkekler günü olsaymış ya emek verip o kadar dayak atıyorlar emek verip öldürmek için o kadar çaba sarf ediyorlar yazık onlara :/
   Bir kadın gittiğinde hayatlarında nelerin değişeceğini anlamayan bir sürü erkek müsveddesi var ülkemizde.
   Allah onların tez zamanda hem bakar kör gözlerini hem de kararmış gönül gözlerini   açsın diyorum.
Ne güzel yazmış Bekir Coşkun, ellerine ve yüreğine sağlık.


KADINLAR GİTTİKLERİNDE


KADINLAR gittiklerinde arkalarında daha büyük boşluklar bırakırlar. Onlar bir gün çekip gittiklerinde, peşlerinde 'yetim-öksüz' kalan çok olur: Mutfaktaki dolap, perdeler, kavanozun içindeki eski düğmeler, özenle saklanmış küçülmüş giysiler, dolap diplerindeki kurdeleler...Sabah karanlığında mutfaktan gelen tıkırtılar susar, yetim kalmıştır tabaklar. Bir kadın gittiğinde hep suyu unutulur sak sıların. Sık sık boynunu büker 'sarıkız'. O teki kalmış eski bardağın anlamını bilen olmaz, değerini kimse anlayamaz krom hac tasının. Balkon artık sessizdir, koridor kimsesiz. Bir kadın gittiğinde... Bir kadın gittiğinde ne çok kişi gider aslında; bir ağır işçi, bir temizlikçi, bir bakıcı, bir bahçıvan, bir muhasebeci... Bir anne gider... Bir dost.. . Bir arkadaş... Bir sevgili... Ne çok kişi yok olur bir kadın gittiğinde. Hep böyle olur; bir kadın gittiğinde; övgüler, uyarılar, yakınmalar, dualar yetim kalır. Kapı eşiğindeki 'Dikkat et...' duyulmaz, annesi gitmiştir 'geç kalma'nın. Kadınlar, arkalarında büyük boşluklar bırakarak giderler. Bir kadın gittiğinde pek çok kişi gitmiştir aslında. Ve bir kadın gittiğinde pek çok 'yetim' bırakmıştır arkasında.
Bekir Coşkun


Hint mitolojisine göre kadının yaratılışı
KADIN Tanrı,yaprağın hafifliğini,ceylanın bakışını,güneş ışığının kıvancını,sisin gözyaşını aldı;rüzgarın kararsızlığını,tavşanın ürkekliğini buna ekledi.Onların üzerine,kıymetli taşların sertliğini,balın tadını,kaplanın yırtıcılığını,ateşin yakıcılığını,kışın soğuğunu,saksağanın gevezeliğini,kumrunun sevgisini kattı.Bütün bunları karıştırdı,eritti ve kadın yaptı.Yarattığı kadını sevsin diye erkeğe armağan etti.






Dünya emekçi kadınlar gününüz kutlu olsun (mu?)

Keyifli güzel günler.

SEVGİLER

2 yorum:

Nedret dedi ki...

Sağol Nurhan'cığım. Senin de Kadınlar Günü'n kutlu olsun. Biz şanslı kadınlarız ama bu avutmuyor tabii ki:(

nrhnmrl dedi ki...

Teşekkür ederim Nedret abla.Biz şanslıyız evet ama dediğin gibi avutmuyor