3 Ağustos 2011 Çarşamba

Sünnet İçin Yaptığım Magnetler

Merhaba 
   Epey uzak kaldım buralardan ne yazı yazabildim ne kimseye uğrayıp bakabildim ne de yorum bırakabildim.
   Çocukları sünnet yaptıracağım demiştim ya işte o işi hallettik.Nasıl olacak nasıl edilecek derken bitti bile.
   Biz sünnet yaptıracağız ya tanıdık hangi hastaneye gittiysek  cerrahlar tatille çıkmışlar.En sonunda diş hekimimiz Ufuk Bey'e danıştık sağ olsun her zaman ki gibi yardımını esirgemedi.
   Bizi Güngören'de ki İlgi Hastanesine yönlendirdi.Ve orada yaptırdık.Bize süre uzun gelse de şip şak hallediverdiler.Bana o an saniyeler saat gibi geldiğinden :)
   Büyük iyileşti de küçük yerin de duramadığı için kurtlu :) daha yeni yeni iyileşmeye başladı.Daha ilk günden ben bu kadar yatamam canım sıkılır diyen çabuk iyileşir mi?Nerdeeee 
Abisinin pisine bakıp çok kesmişler deyip hüngür hüngür ağladı bir kaç kere kesilen miktarı gördüğü halde ona çok geldi demek ki :)
   Bir hafta sonrada hep gittiğimiz çay bahçesinde sünnet yemeği yaptık.Ramazana bir gün kala olduğu için ve yollarda uzak olduğundan dolayı gelemeyenler gelenlerden çoktu ama olsun gönüller bir olsun .Sevdiğimiz hep birlikte olduğumuz dostlarımız yanımızdaydı.Anne, baba, kardeş, hala ,amca, abla, yeğen, kuzen,yenge , komşu eş dost filan ufak çaplı bir yemek yedik.Sağ olsunlar bizi yalnız bırakmadılar.Hepsine sonsuz  teşekkürler.Evde de mevlüt okuttuk Allah kabul etsin.
   Sünnette gelen misafirlere hatıra kalması açısından sünnet şekeri düşündüm ama benim ki farklı olmalıydı ne yapsam ne etsem diye düşündüğüm zamanlarda hamur kabartma kutumu bitirmiştim.
   Dedim ki çok fazla yapamam ama her aileye bir tane gelecek şekilde hamur kabartma buzdolabı magneti yapayım .Ve işe koyuldum.Ama hem sıcak hem çocuklar 15 tanesi filanda sünnet olduktan sonraya kalınca biraz sıkıştım ama halacığım sağ olsun bir gün bana yarım etti 10 tane filan onunla yaptık.
   Sevdiğim beğendiğim dekupajları kaydediyoruz biliyorsunuz ki hemen onlardan eleme yaptım yapabileceklerimi beğendiklerimi yazıcıdan çıkardım.Sonra fotokopi çektirdim.Çerçeveciye gittiğim zaman kitap ayıracı yapayım diye alığım paspartuları(neye niyet neye kısmet demişler),hamuru,kretuvar bıçağımı,dekupaj tutkalımı alıp oturdum başına ilk başlarda çok zevkliydi ama zaman daralıp  yetiştirmeye çalıştıkça biraz zorlandım ama yine de çok eğlendim.
   Sonra, ben dışarı çıkamadığımdan halam  İstoç'tan beyaz keseler aldı yanına da mavi boncuklar biraz da badem şekeri malzemeler tamam.
   Paspartudan yapacağım desene göre kesip hamurla kabartıp paspartunun üstüne yapıştırdım.En az üç dört kerede vernik attım.hepsi bitince yapışkanlı kağıda yazıcıdan ''Teşekkür ederiz
 Mert Meral ve M.Ogün Meral 2011 '' yazılı kağıt çıkarttım.Onları kesip arkalarına yapıştırdım
   .Taaa ne zamandır sakladığım sucunun magnetlerini aldım yuvarlak yuvarlak kesip arkalarına yapıştırdım.Hepsini keselere koydum.Keselere de mavi boncukları iliştirdim.İçine de küçük poşetlere koyduğum badem şekerlerini atıp ağızlarını bağladık.Yemekte güzel bir Şile örtüsü ile süslenmiş sepete koyduk ama onu çekemedim.Ve konuklarımıza ikram ettik.Köyden gelemeyenlere yolladık.Ve bitti.
İşte aşağıda da çekebildiklerimin fotoları var bakalım beğenecek misiniz?











































Darısı olmayanların başına diyorum.
Herkese iyi ramazanlar diliyorum.
SEVGİLER


20 yorum:

Gülden YAPAR dedi ki...

Nurhanım,hayırlı olsun güzel telaşlar bunlar:)İnşallah yavrularının mezuniyetlerini,düğünlerini,bebeklerini de göstersin Allahım.Magnetler şahane olmuş,ellerine sağlık.

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

tüm bunlar harika olmuşlar.emeğinize sağlık...

Meral Sanatevi dedi ki...

Valla seni kutluyorum hamur kabartma rekoru kırmışsın hepsi çok güzel olmuş...

nrhnmrl dedi ki...

Gülden Ablacım çok sağol.Bütün dualarına amiiiiin diyorum.Çok teşekkür ederim .Sevgiler.

nrhnmrl dedi ki...

Alanay çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim.Sevgiler.

nrhnmrl dedi ki...

Meral Abla çok teşekkür ederim.Rekor mu aaa buna çok sevindim.Sizinkiler kadar olmasada elimden geldiğince birşeyler yaptım.Benmenize çok sevindim.Sevgiler.

mavii dedi ki...

merhaba ablacım çok geçmiş olsun allah askerliklerini dügünlerini torunlarını görmeyi nasip etsin bende dogumlarımı o hastanede yaptım oglumun sünetinide orda düşüyoruz ne tesadüf oldu sizden bunları okumak şimdi hiç tereddütüm kalmadı inanın kabartma çalışmarınız çok güzel olmuş mavi sofra

nrhnmrl dedi ki...

Mavicim çok teşekkür ediyorum amin diyorum.Darısı başınıza evet evet hiç tereddütün kalmasın bizimkilerin sünnetini Sinan bey yaptı.İçin rahat olsun.
Sevgiler

tülin dedi ki...

Keşke ben de sünnete gelseymişim.Harika bir anı oluşturmuşsunuz.

fiamma dedi ki...

Hayırlı olsun Nurhancığım oğluşlarının sünneti, Allah nice güzel huzurlu sağlıklı günlerini göstersin sana. Bayıldım magnetlere, hem fikir hem işcilil çok güzel ve senin ellerinle hazırlamanda bir o kadar hoş olmuş.

SARI MELEK dedi ki...

hayırlı olsun sünnetiniz. magnetler süper olmuş. o telaşın içinde emek isteyen bu işlerle uğraşmanızda hayranlık uyandırıcı. ama süper bir hatıra olmuştur dostlarınıza. tebrikler:)

nalan dedi ki...

nurhancığım.ben düğünlerini de gçör diye yazmaya gelmiştim ama güldnim daha iyisini yazmış.Hemen araklayıp yapıştırıyorum;
İnşallah yavrularının mezuniyetlerini,düğünlerini,bebeklerini de göstersin Allahım.
AMİN

nrhnmrl dedi ki...

Tülin Hanım çok teşekkür ederim.Keşke ...Sevgiler

nrhnmrl dedi ki...

Fiammacım çok teşekkür ederim.Amin diyorum dualarına.Sağolasın.Sevgiler.

nrhnmrl dedi ki...

sarı melek çok teşekkür ederim.Telaşım zaten tavan yaptığı için sorun yoktu :)Umarım dediğiniz gibi olmuştur.Tekrar teşekkür ederim.Sevgiler.

nrhnmrl dedi ki...

Nalan ablacım çok çok sağolun.Amin Allah herkese göstersin inşallah.Sevgiler.

hobivakti dedi ki...

Hayırlı olsun. Çocuklarının nice güzel anlarınada tanık olursun inşallah.

Magnetlere bayıldım. Ellerine sağlık.

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

çook güzeller.. bakmaya doyamadım..

nrhnmrl dedi ki...

Hobivakti çok teşekkür ederim canım amin diyorum.
Tekrar teşekkür ederim .SEvgiler.

nrhnmrl dedi ki...

Emine Hanım çok teşekkür ederim.Sağolun.Sevgiler