18 Nisan 2013 Perşembe

Çikolatalı Kadayıf Topları


Merhaba
Bu lezzetli tariflerin sonu yok.İşte bu da benim için bunun en güzel ispatı.Geçenlerde facede sevgili Fiammanın  yapıp tavsiye ettiği bir lezzet.Ne zamandır evde duran kadayıf böylece beklemekten kurtulmuş oldu :).Buradan Fimmaya bu güzel tarifi yapıp tavsiye ettiği için çok teşekkür ediyorum.İlk denemeyi akşam evdekilere yaptım mmmmmmm sesleri eşliğinde yediler.Başka yok mu dediler :)Sonra sabah kursa götürdüm kurs arkadaşlarımda  bayıldı. :)
Yapılışının çooook kolay olmasıda cabası :)
Tarife gelince önce kadayıfı fırın tepsisine koydum ölçü kullanmadım tepsiye göz kararı yarı yarıya doldurdum ama hepsini kullanmadım.Fırına koydum arada evire çevire her yerinin kızarmasını sağladım.Kadayıflar fırında kızarırken 4 paket(80gr*4) (2 paketi bitter 2 paketi sütlü) çikolatayı benmari usulü erittim.Yani tavada kaynayan suya başka bir kap oturtup içine çikolataları kırdım ve karıştırarak çikolataların erimesini sağladım.Çikolatalar eriyip kadayıflar kızarınca çikolatanın aldığı kadar kızarmış kadayıfı içine koydum bir güzel karıştırdım.Daha sonra rafadan yumurta kaplarından birini alıp karıştırdığım karışımdam kaşık yardımıyla içine doldurdum ve tepsiye ters çevirdim.Bitesiye kadar bu işlemi yaptım.Islatmaya filan gerek kalmadı çünkü yapışma filan olmadı şıp diye kayıverdi kalıptan.Sonra doğru buzdolabına 15-20 dakikada dondu zaten.Geriye ağız tadıyla yemek kaldı.En kısa sürede daha fazla çikolata alınıp kalan kadayıfta bu uğurda harcanacak.:)
Mutlaka deneyin.Afiyet olsun.
Güncelleme:Ben bunları yaparken ETİ'nin çikolatalarını kullandım.Bir arkadaş Nestle kullanmış ama iyi sonuç alamamış.Çikolataların tam anlamıyla erimediğini söyledi.Ülker'i denemediğim için bilemiyorum.

SEVgiler

Hiç yorum yok: