15 Ekim 2009 Perşembe

UFAK BİR RİCA

Bir kitap sayesinde olumlu cümleler kuramadığımı fark ettim.Olumlu kurduğumu zannettiğim cümlelerde bile olumsuzluk varmış.
Sizlerden buraya hayatınızda kullandığınız olmasını ya da olmamasını istediğiniz bir şeyle(para,sağlık,aşk,ilişkiler,bolluk,bereket) ilgili olumlu dediğiniz cümlelerden yazmanızı rica ediyorum.
Daha sonra okuduğum kitabı yazıcam belki aranızda okuyanlarda vardır.

3 yorum:

sesiber dedi ki...

Olumsuzlukları genelde anmak istemem, cümle içinde kullanmayı seçtiğim kelimelerin anlamlarının hayata dille, sözle yansıdığını düşünürüm. Onun için insanlara davranışalarımda da, yapmamalı, etmemeli tarzında değil, şöyle yapsan daha iyi olur diye cümle kurmaya çalışırım. Çlaışırım diyorum çünkü bazen frenler tutmuyor. Aile içinde, özellikle eşlere, çocuklara bu tarz yaklaşımın geri dönüşü mucize gibi oluyor.

sağlık, huzur, mutluluk, bolluk, bereket kelimelerini çok kullanırım. Allah hastalık vermesin, demem; SAĞLIK DİLERİM,
Allah ağlatmasın, demem: MUTLULUK DİLERİM
Allah huzurumuzu bozmasın, demem:HUZUR VERSİN derim, vs.... bunun gibi işte.
Ne güzel konu bu böyle Nurhancım. Sabah gmailden ses vermişsin ama oturup kalkıp bakıyordum, geldim kapanmıştın.

kedicibasi dedi ki...

doğum gününün sana huzur,mutluluk,hayır getirmesi dileklerimle...
olumlu cümle:)

--- dedi ki...

Evrenle ilişkimiz sandığımızdan da kuvvetlidir. Evren bizlerin mantığının tersine, her şeyi basit algılar. Hayat boyu dilediğimiz -iyi ya da ne yazık ki kötü- ne varsa, evrenin manyetik alanında bir boşluk yaratır. Eğer bizler her şeyi en yüksek hayrımız için olmasını dileyip, dileklerimizi evrene dolaysız iletirsek, dilediğimiz her şeyin bize gelmesi kaçınılmazdır. Hatta çok ilginçtir ki, bazen kuvvetle kurduğumuz hayaller, evrenin yasalarını kontrol etmeye çalıştığımız için bize ulaşmaz ve kurduğumuz hayale dair evrende yarattığımız boşluk kaybolmaz, gider bir başkasını bulur. Mesela "para parayı çeker," deriz kimi zaman, zengin yine zengin olur.:) Bunun sebebi o kadar basittir ki, bizim kurup detaylandırdığımız bolluk hayali, her şeyi suyun akışına bırakmayıp, olumsuz duygu ve düşüncelerle engellediğimiz için bize ulaşamamıştır. Oysa zenginin bolluk endişesi yoktur, "bana gelir, beni bulur," der, bu rahatlıktadır tüm duygu ve düşünceleri.

"Allah kazadan korusun" dersek evren kaza potansiyelini algılar. En dolaysız ve doğrusu "sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yolculuğa çıkıyorum" gibi bir cümledir. Evren böyle bir talebe karşı aynı özelliklerdeki yolculuğu sağlayacaktır.
"Eğer maaşım biraz daha yükselirse borçlarımı ödeyebilirim" şeklindeki bir cümleyi evren, maaşının düşük olduğu ve borç kavramını hayatında istediği şeklinde algılar. Oysa "her alanda bolluk içinde yaşıyorum, maddi manevi büyük zenginlik içindeyim" gibi bir cümleyle evrene bu tip bir yaşamın titreşimlerini göndererek karşılık bekleriz.

Benzer anlamda okuduğum birçok kitap ve yazı var. Hayatımda bunun gerçekleştiğini görmek büyük mutluluk verici. Kim ne kadar itiraz ederse etsin, hayatımızın çok büyük bir ölçüde bizim kontrolümüzde olduğu gerçek. Yaşadığım birçok zorluk ve olumsuz deneyimden sonra bunu fark ettim ve şimdi her sabah birkaç basit hareketle düşüncelerimi programlayıp, günüme yön verebiliyorum.

Bahsettiğiniz kitabı paylaşmamışsınız. Paylaşırsanız mutlu olurum. Ben de sizinle paylaşmak isterim. Dilerseniz mail de gönderebilirsiniz. renklitasarimlar@renklitasarimlar.com

Bu yazı vesilesiyle düşüncelerimi paylaşmamı sağladınız, teşekkürler.:)

Sevgiler...