20 Eylül 2010 Pazartesi

KÜÇÜK ARI VE GELEN TEK YORUMA CEVAP

Küçük Arı en son okuduğum kitabın adı.Okuyanlarınız vardır belki.
''Romanın bütün başarısı bana yardımcı olanlara,hataları ise bana aittir'' diyecek kadar alçak gönüllü bir yazara ait Küçük Arı.


Kitapta etnik köken ve petrolle ilgili çatışmalar içinde kalmış Nijeryalı bir kızın kendi topraklarında,mülteci kampında ve İngiltere'de yaşadığı olaylar anlatılıyor.



Burada oluşturulan olaylar İngiltere'deki mülteci gözetim kamplarında yaşayanlardan toplanan bilgilere dayandırılarak yazılmış.



Geçen gün yazdığım yazı da ''Parmağınızı hiç tanımadığınız birisi için keseriydiniz'' bu kitapta okuduğum çok etkilendiğim olayın tam tepe noktası.Seçimini yazan olmamış belki de sorumu dikkate almadınız belki de böyle bir seçimde bulunmak korkuttu
.


Tek yorum bırakılmış o arkadaşın da yorumu şöyle
;

onlineups diyor ki;
Holywood sizin için biçilmiş kaftan diyorum bu yazıyı okuyunca....Veya Quentin Tarantino'ya yollayın bunu ancak o bu kadar saçma konuları film yapıyor.Bu da o psikoloji saçmalıklarından biri sanırım.Bi kere o kötü adamlar 2 kızı rehin almışsa bi parmakla kalmazlar bence.Sen ve eşinizde tehlikede parmaktan fazlası gider sölim .

demiş arkadaş sağolsun beni yorumsuz bırakmamış teşekkürler kendisine.Ben de onu cevapsız bırakayayım dedim.

Onlineups'ye

Vallahi bu konu bana ait değil .

Uluslararası bestseller olmuş olayları bizzat yaşayan kişilerle konuştuktan sonra kaleme almış, hala pek çok ülkede halen petrol savaşları yüzünden pek çok insanın mülteci kamplarında olduklarını topraklarından sürüldüklerini kısacası bu tür savaşların devam ettiğini yazan Chris Cleave yazmış.

Artık kendisi Holywood'a mı yoksa Quentin Tarantino'ya

mı verir film yapın diye bilemiyorum.Belki cesur bir yönetmen çıkar ve bu konu ile ilgili daha çarpıcı bir film yapar belli mi olur?

O psikoloji saçmalıklarından biri sanırım demişsin hayat bu belli mi olur insana ne yaşatacak nasıl bir seçim yapmak zorunda bırakacak ve bu seçiminin sonunda nasıl saçma bir psikolojiye sokacak di mi ama
...

SEVGİLER

3 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

haklısın kuzumm.. bende kitabı okuyorum.. şu sıra yastığımın altında.. daha eeeen başındayım.. o yüzden yorum yapmak istemem ama içinde bulunduğun durumda değil parmak kol bile verilebilir bence sadece bunu söylemek istiyorum.. sevgiler..

Adsız dedi ki...

Fantastic web site, I hadn't come across hobiperisi.blogspot.com earlier during my searches!
Carry on the good work!

Nilgün Komar dedi ki...

kitabı bitirdim sonrası daha feci; adam hayatını veriyor sırf vicdan borcu yüzünden! insanlık fedakarlık çıkış noktası olmayan konularda karar verme ve korkaklığının bedeli!