1 Kasım 2010 Pazartesi

GERİ İADESİ GARANTİ AMA VERMEK İSTEMEYECEGİNİZDEN EMİNİM

Küçük oğlumuda okula başlatayım hergün yazacağım diyordum kendime, ahı tuttu galiba hergünden geçtim haftada bir gün bile yazamaz oldum ,zaman yetmiyor ben zamanı yettiremiyorum kendime ne olacak bilmiyorum.Neyse elbet düzeleceğim diye umut ediyorum.

Nette ''neler var neler yok'' turuna çıktığım günlerden birinde tanıdım AHMET ŞERİF İZGÖREN'i.Ben blogları dolaşırken blogcu arkadaşların önerdikleri kitapları ya da yazarları çoğunlukla bir kenara not alıyorum elime para geçipte kitap alacağım zaman onlardan da edinmeye çalışıyorum.Ahmet Şerif İzgöreni tavsiye edene rastlamadım mutlaka vardır tabii ki de ben karşılaşmadım.Keşke daha önce karşılaşsaymışım .
    Kendisinin ve arkadaşlarının çok güzel örnek olacak sosyal sorumluluk projeleri var. 
TUP yani Türkiye Uğurböcekleri Projesi 
   ''Türkiye Uğur Böcekleri Projesi; 2004 yılında başlatılan, amacı hoşgörü, dürüstlük, yurt sevgisi, girişimcilik ve iş ahlakı değerlerini yaşatmak ve seminerler aracılığıyla bilgiyi yaymak olan gönüllü bir sosyal sorumluluk projesidir ''diye anlatmışlar projelerini.
Tam olarak ne olduğunu nerelere gittiklerini ve neler yaptıklarını o güzel sitede dolaşarak bulabilirsiniz
     İzgörenin sitesinden Elma Yayınevi'nin sitesine ulaştım.Bir yayınevi düşünün kitaplarını alıp okuyorsunuz ama beğenmediniz kitabı eeeee ne olacak o zaman ''getirin geri alalım'' diyor.Alıp okuyup beğenmediğim hatta okuyamadan beğenmediğim pek çok kitap oldu hepsi böyle bir şey yapsaydı ne güzel olurdu.Demek ki kendine ve yaptıklarına güven böyle bir duygu :)
    Geçen ay 10marifetteki yazılarımdan kazandığım paranın yarısı ile d&r gidip Ahmet Şerif İzgören'in kitaplarından aldım.Şimdilik üç tanesini aldım ama sırada daha pek çok kitabı var.Üçünüde bir çırpıda okudum çok güzeldi.Geri vermeyi bırakın diğerlerini almak içinde daha büyük bir istek duydum.Ben kitap satın alıken çok mutlu oluyorum hele aldığım kitaplar tadından yenmiyorsa daha da mutlu oluyorum.
    Yukarıdaki fotoğrafta okuduğum üç kitap var.İlk okuduğum ''SÜPERMEN VE UĞUR BÖCEĞİ'' zaten sulu gözlüyümdür hem okudum hem ağladım hem de hayatta böyle insanlar olduğu için huzur doldum.Süpermen ve UĞURBÖCEĞİ kitabın ismi ne kadar hoş değil mi kitapta bir sürü uğur böceğinden bahsediyor onların yaptığı güzellikleri ve hayatlarına uğur getirdikleri insanları anlatıyor.''Size bir tercih hakkı tanıdım süpermen mi yoksa uğur böceği misiniz? diye soruyor İZGÖREN.Ve kitaplarında hiç süpermenler olmadığını hep uğur böceklerinin olduğunu söylerken çünkülerini de ekliyor ee artık o çünküleri de kitabı alıp okuduğunuzda kendiniz görürsünüz hem zaten beğenmezseniz geri iade etme ayrıcalığınız da var.Daha ne olsun değil mi?

   İkinci okuduğum kitap ''Avucunuzdaki Kelebek'' o da harikaydı avucunuzdaki kelebeğin yaşayıp yaşamaması sizin elinizde diyor hikayede gerisi ve daha fazlası kitapta ...
  
   Üçüncü okuduğum kitapta ''Hıdır Kişisel Gelişiyor'' Kitabın kapağında ''Nefes Nefese Bir Kişisel Gerilim Kitabı'' diyor.Bundan önceki okuduğum kişisel gelişim kitaplarına daha fazla eleştirel gözle bakmaya başladım bunu okuduktan sonra.Hep bana hep bana olmaz di mi tek başına gelişip ne yapacaksın önemli olan hep beraber gelişmek,toplumun gelişmesi .

Kendini kişisel gelişim uzmanı olarak tanıtan , gören ve o alanda bir sürü paraya seminerler veren kişileri artık nasıl tanımlayacağımı kendilerinin ne kadar güvenilir ve yararlı olduklarına karar verebileceğimi gördüm yani farkı gördüm okuyunca sizlerde göreceksiniz :) 

SEVGİLER

4 yorum:

embir dedi ki...

Nurhancım avucumdaki kelebeği kendi ağzından dinlemiştim. Bizim kuruma seminere gelmişti. Çok keyifli onun ağzından dinlemekte harika oluyor. Onun çok kitabını okudum. Doğru kesinlikle elinden bırakamıyorsun.

nrhnmrl dedi ki...

Embircim çok şanslısın umaım ben de bir gün bir seminerine katılıp dinleme imkanı bulurum.Teşekkürler canım sevgiler.

Gülen Tezer dedi ki...

Linke gittim. İdeali için eğitimini aldığı işi bırakmak nasıl bir özgüvenin sonucudur. İlginç bir kişiliğe benziyor mavi uğur böceği. Buralarda imkan olur mu bilmem ama umarım büyük şehirlerden birinde belki ben de nefesinden dinlerim ne anlattığını.
Elma yayınlarının iadesini okumuştum. Hatta bir avukat beğenmediğini söylediği 6-7 kitap götürmüş yayınevine. Demişler ki 'hay hay alalım kitapları ama neden beğenmediğini söylerseniz kendimizi geliştirebiliriz' Avukatsa 'hayır sadece gerçekten geri alıp almayacağınızı merak ettiğim için getirdim' demiş.
Evet embirim şanslı. Bize de biz deeeee isteriz :)

nrhnmrl dedi ki...

Evet Gülencim özgüven tavan yapmış demek ki ...
Umarım dinleyebilme imkanı buluruz canım