12 Ağustos 2013 Pazartesi

MADEN SUYUYLA KIYMALI BÖREK



MALZEMELER
5 tane yufka
1 tane yumurta
sıvı yağ
bir tane soğan 
300  gr kıyma daha fazlada olabilir.(Ya da evde daha az varsa soğanını biraz çoğaltırsınız.)

YAPILIŞI
Tepsiyi yağladıktan sonra bir yufkayı alıp üzerine biraz sıvı yağı gezdirip ilk katı  kenarları sarkacak
şekilde tepsiye kırışık şekilde koydum.
 
Diğer iki yufkayıda yağlayıp bir birlerinin üstüne koydum.Yani tepsiye üç yufka yağlayıp koymuş oldum.

 Daha önceden hazırladığım kıymalı harcı soğuduktan sonra araya serpiştirdim.
 Kalan iki yufkayıda aynı şekilde yağlayıp kıymaların üstüne koydum.Ve istediğim büyüklükte kestim.
 Kestikten sonra bir şişe maden suyunu yufkaların her yeri ıslanacak şekilde el yardımıyla döktüm.
 Bu şekilde tepsiyi poşetleyip buzdolabına kaldırdım.Beklerse çok daha güzel oluyor.Akşamdan hazırlayıp ertesi güne pişirirseniz çok daha güzel olur. 
 Bir kaseye bir yumurtayı bütün haliyle kırıp üzerine de biraz sıvı yağ döküp karıştırıp yufkaların her yerine bir güzel sürdüm.Sonra doğru 200 derce fırına yolladım. İyice kızarınca fırından alıp üzerine elinizle biraz su serpiştirip bir bezle üstünü kapatırsanız yumuşacık olur.Servis için daha önce kesilen yerlerden kesip  tabağa aldım.Afiyet olsun.
Not:Aynı tarifi peynirle de yapabilirsiniz.

2 yorum:

Banuca dedi ki...

Aaaaaa... bunun da tarifini aldım Nurhancım, çok ta leziz görünüyor, karnım mı acıktı ne :))

nrhnmrl dedi ki...

Valla her gördüğümde benim de acıkıyor,acıkma ihtimali yüksek yani yap yap çok güzel oluyor.:))