3 Temmuz 2009 Cuma

KABAK KIYTIRIK

Bu benim için çok özel bir yemek.Geçen haftalarda kitaplığımda bir temizlik yapayım dedim bir sürü yemek dergileri sanki hepsini açıp bakıp yapıyormuşum gibi saklamışım.İçlerinden bazılarını eledim attım.Attıklarımdanmıydı yoksa sakladıklarımdanmıydı bilmiyorum.Sadece ismi dikkatimi çektiği için (Kabak Kıytırık) neymiş bu kıytırıktan yemek dedim.
Sonra baktım evde kabak var şu tarifi deneyeyim dedim.9 yıldır evliyim (Allah daha uzun seneler nasip etsin) bu dokuz senede eşimin daha bir kere kabak yediğini görmedim.Sağolsun kendisi ne kabak yer ne de patlıcan :( Ben de çok severim sebze sonuçta yenmesi lazım çocuklarda seviyor .Eşime ne olduda yemiyorsun diye sorduğumda hani nefret ettirecek bir olay filan mı oldu yok hatırlamıyorum öyle birşey diyerek geçiştirdi bunca sene.Küçükkende hiç yediğini hatırlamıyormuş hatta pişirildiği zaman bile evden dışarı çıkarmış o kadar yani.Neyse çok uzattım.Bunu yaptım ve akşam sofraya koydum tabii ki bunca yazdığımdan sonra tahmin edebileceğiniz gibi eşim kıytırıktan yedi.Ben gözlerime inanamadım.Tam tamına dört çatal yedi :)))))) oleeeeey zafer benim .Sıra patlıcanda :)
Gelelim kıytırığın tarifine bu arada kime yaptıysam çok beğendi.
TARİFİ
3_4 tane kabağı kazıyıp yıkadıktan sonra küçük küçük doğradım.Az suda kabaklar pişesiye kadar haşladım.Piştikten sonra suyunu süzüp soğuması için bir kenara bıraktım.Soğuk daha iyi oluyor , tuzunuda ayarladım.Bu arada bol sarmısaklı bir yoğurt hazırladım.Soğumuş kabağı bir tabağa aldım ve üstüne sarımsaklı yoğurdu döktüm.Bir tavaya sıvı yağ koyup salçayı ezdim.Biraz piştikten sonra salçayıda sarmısaklı yoğurdun üstüne döktüm.Üstünede kırmızı pul biber serptim.İşte hepsi bu ama çok lezzetli oluyor.Kabak yemeyene bile kendini yedirtecek derecede lezzetli hem de :)

4 yorum:

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Benim eşim de kabağı sadece yoğurtlu yer. Ben de denemek isterim bu tarifi. Bir de, haşlamak yerine, buharda pişse daha iyi olur sanki. Besin değerleri de içinde kalır. Süzgeç gibi bir aparat var, tencerenin içine koyuluyor. Altına da azıcık su. Ben, haşlanması gereken bütün sebzeleri onunla yapıyorum. Tavsiye ederim. Eline sağlık.

nrhnmrl dedi ki...

teşekkür ederim marifetliperi evet haklısın daha iyi olur sağol canım

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nurhancım, denedim bu tarifi, eşim de ben de bayıldık. Dediğim gibi ben buharda haşladım. Tam yazlık bir yemek.Sağol tekrar.

nrhnmrl dedi ki...

çok sevindim deneyip beğendiğine evet tam yazlık hafifte dediğin gibi buharda da pişirdin mi olay bitmiştir senin de ellerine sağlık canım afiyet olsun