8 Eylül 2008 Pazartesi

ZİLE'NİN YÖRESEL YEMEĞİ BAT



MALZEMELER:1 su bardağı yeşil mercimek,1 su bardağı ince bulgur,salça,kuru soğan,maydanoz,dereotu,limon,dolmalık asma yaprağı
YAPILIŞI:Mercimeği suda yumuşayasıya kadar haşlıyoruz.İnce bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatıp ağzını kapıyoruz.Haşlanan mercimeği,şişen ince bulguru ,doğradığımız soğanları ve maydanozu derince bir kabın içine koyuyoruz.İstediğimiz ölçüde salça koyup biraz su ilave ediyoruz.Sevdiğimiz oranda limon ekliyoruz.İsteğe göre dereotu ,kırmızı biber ve tuzu da ekleyip.İyice karıştırıyoruz.Ne çok sulu ne de çok koyu olmayacak şekilde göz kararı su ilave ediyoruz.İsterseniz yine buzdolabında biraz soğutabilirsiniz çünkü soğuk daha lezzetli oluyor.Bir kaseye koyup yanına da salamura asma yaprağı alıyorsunuz .Asma yaprağının içine biraz koyup kapayıp afiyetle yiyorsunuz.Tam bir yaz yiyeceği içinde hiç zararlı bir şey yok sağlıklı, yağsız gayet lezzetli bir Zile yemeği.Afiyet olsun.

ZİLELİYİZ DEDİLER

Bİ KAZAN BATI YEDİLER

DAHA DA YOK MU DEDİLER

AĞAM GEZ PAŞAM GEZ

GEZ GEZ ŞU ZİLEYİ GEZ...

Hiç yorum yok: