24 Şubat 2009 Salı

KENDİNE BİR İYİLİK YAP




Neredeyse 5 aya yaklaşıyorum.Yani neredeyse 5 aydır haftanın en az beş günü pilates yapıyorum.Neden yapıyorum?Doğumlardan sonra ve özelliklede emzirme dönemlerinde yaşadığım o sırt ağrıları inanılmaz berbattı.O sırt ağrısı nasıl kötü birşeydir.Bilenler bilir.Biraz da iş yapınca ağrıdan kıvranmamak imkansızdı benim için.Ve o zamanlardan kalan ağrılarıma bir de folyo yaparkenki ağrılarım eklendimi durum daha da vahim oldu.

Pilatesi herkes duymuştur nasıl olduğu bilinmese bile adı duyulmuştur mutlaka.Pilates yapmak için derslerine bir sürü para verlerde var.Şu anda evdeyim ve hergün TV8'de EBRU ŞALLI pilates yapıyor.Sırt ağrılarına iyi geliyor kasları güçlendiriyor filan anlatıyorda anlatıyor.Denemekten zarar gelmez dedim ve ben de bu işe başladım.

İlk zamanlar o hareketler nasıl zor geldi kaslarımın nasıl güçsüz olduğunu anladım.Yapamadım diyerek hiç bırakmadım onlar on yaptıysa ben beş yaptım ama yaptım.Ve zamanla gördüm ki yapamadığım hareketlerin hepsini yapmaya başlamışım.İlk defa yapılan bir harekette insan nasıl titriyor ama yaptıkça orada ki kasların güçlendikçe titreme filan gidiyor .Herşeyi daha iyi ve doğru yapmaya başlıyorsun.

Kol çalışırken kedi pozisyonundan yarı şınav pozisyonunda kol çalışmaya geçtiğimiz gün yok bunuda yapamam artık diyordum ama bir iki üç derken şimdi hiç yorulmadan onu da yapabiliyorum.Kim tutar artık beni :=)

Yapmayınca vücut gerçekten istiyor yapınca bir rahatlama geliyor insana.Yanlara doğru yaptığımız bir esneme hareketi var ki vücuda rahatlık verecek böyle başka bir hareket yoktur herhalde, inanılmaz güzel.Hareketlerimize çok uzun zamandan beridir topuda ekledik.Toplada inanılmaz eğlenceli oluyor.Bakalım pilates topundan sonra sırada pilates bandı var :=)

Sırtımda ki ağrılar inanılmaz ölçüde azaldı kaslarımın daha kuvvetli olduğunu hissedebiliyorum,doğru nefes almanın önemini hem gelen iletilerle hem de anlatılanlarla öğrenmiştim ama uyguluyarak daha iyi pekiştirdim,ben fazla evhamlıyımdır bundan da beni çok çok rahat ettirecek ölçüde kurtuldum artık daha olumlu bir şekilde düşünebiliyorum.

Ben evdeki hanımlara ve beylere kendilerine bir iyilik yapıp hiç bir ücret ödemeden çok güzel bir anlatım ve uygulama ile bizlere sunulmuş olan pilatesi biraz azimle yapmalarını öneriyorum.

Tüm doktorların hem fikir olduğu birşey var ki oda herkesin sağlıklı kalabilmesi için efor sarfedecekleri bir egzersiz yapmalarıdır.Ve neden bu pilates olmasın.


Resimdeki adama gelince....

Pilatesi merak edip biraz araştırdım.Neden pilates nereden çıkmıştır yeni bir şey mi yoksa bir mazisi var mı diye... Öğrendimki pilates in adı onu bulup geliştiren bir adamın soyadıymış.Joseph PİLATES(resimdeki zatı muhterem).Maziside 20..yy'ın başlarına kadar gidiyormuş.Bu Joseph Pilates küçükken çok hastalanırmış ve o yüzden vücut direnci çok zayıfmış.Pek çok spor denemiş ve sonra kendi kendine geliştirdiği yatar vaziyette yaptığı hareketlerle direncini yeniden kazanabildiğini farketmiş.Ve çalışmaları sonucunda bir dizi hareketler oluşturmuş.Devamı için buyurun....
Herkese sağlıklı günler :=)

6 yorum:

sesiber dedi ki...

Ben de ben deeee:)) Tüm yazdıklarına katılıyorum. Hayatımda hiçbir sporu bu kadar sürekli yapmadım. Pilates alışkanlık yapıyor. Gece yatmadan önce bile birkaç rahatlatıcı hareket yapıyorum. Sürekli diyaframdan nefes alıyorum. Karnım sırtıma yapışacak gibi hissedip bir mutlu oluyorum sorma. Ben de top sipariş verirken lastiği de vermiştim. Denedim, özellikle yan bel kaslarını (hihihi obliks miydi onun adı) süper çalıştırıyor. Vücudumuzda şu ana kadar hiç hareket etmeyen kaslarımıza ulaştık, hükmettik, ediyoruz daha ne olsun.

nrhnmrl dedi ki...

halısın sesi çalışmadık kas bırakmıycaz kim tutar bizi be :=)

Ayca Karaoglan dedi ki...

O kadar iyi yapmışsın ki yazmakla. 11- 20 yaş arası aktif spor yaptım. Sonra şiddetli 2 düşme ile birlikte bel fıtığı çıktı. O dönem doktorumun bana verdiği kültür fizik hareketleri aynen pilates hareketleriydi. Bunu çok sonra pilates yapmaya başlayınca anladım :) Ben de aralıklarla 3 yıldır yapıyorum. Çok faydasını gördüm. Vücut gerçekten direncine kavuşuyor. Devam devam :)

nrhnmrl dedi ki...

evet bence devam :=)ayça
sanada geçmiş olsun dikkatli ol teşekkürler

. dedi ki...

Muito legal a informação!Obrigada tenha um otimo fim de semana beijos!
Josi

nrhnmrl dedi ki...

mutio abrigada josi :=)