26 Haziran 2009 Cuma

NE DEMEK İSTEMİŞ ACABA :)

Biraz önce mail adresime gelmiş sadece yayınlıyorum.Bir yorum yapamıyorum.
Siz bir yorum yapabilecek misiniz? :((


24 Haziran 2009 Çarşamba

KIRMIZI BİBERLİ MAKARNA

Geçen haftalarda fikrimihimden selva'nın makarnalarıyla dolu paketim geldi.Kitabında da değişik tariflar bulunuyordu.Ama ben ilk önce kendi tarifimi denedim.Kırmızı biberli makarna :)
Çokta güzel oldu çocuklar çok sevdi.Bir de çorbam var o da daha sonra....


KIRMIZI BİBERLİ MAKARNA
Selva makarnayı bilinen yöntemle haşladım.Süzdükten sonra çok az sıvı yağla çevirdim.Diğer yandan kırmızı biberleri yıkadıktan sonra tencereye doldurduğum suya koydum.Ve biberlerin iyice haşlanmasını sağladım.Kabuğundan ayrılacak hale gelince sıcak sudan çıkardım ve soğuk suya koyarak kabuklarını soydum.Biberleri küçük küçük doğradıktan sonra içine sarmısak doğradım birazda zeytin yağı ekleyip makarnanın üstüne koyarak servis yaptım.Kırmızı biber çok yararlı bir sebze makarna ile de birleşince çocuklarda severek yediler, yedik.Bu arada ben makarnayı süzdüğüm suyu dökmüyorum ve o suyu yaptığım çorbalarda kullanıyorum.Yani makarna yaptığımda besleyicide bir çorba mutlaka çıkıyor bir taşla iki kuş . :))
Aaa bir de Selva Makarnanın paketlerinin arkasında puanlar yazıyordu üstünde herhangi bir açıklama bulunmuyordu merak ettim ve sitesine girip bir baktım neymiş diye belli puanlar karşılığında belli hediyeler veriyorlarmış öğrenmek isteyenler siteden bilgi alabilirler.
Yanlız evinde internet olmayanlar bu puanların ne işe yaradığını nasıl öğrenecekler çok merak ediyorum !!!!!

23 Haziran 2009 Salı

MUTLAKA İZLEYİN SON DERS

Mega hafıza'dan gelen bir maille bu videoyu izleme şansını elde ettim.

ÖLECEĞİNİZİ BİLDİĞİNİZİ VE SON BİR
DERSİNİZİN KALDIĞINI VARSAYALIM.
ÖĞRENCİLERİNİZE NE SÖYLERDİNİZ?
diyordu.

Adresi tıkladım ve bu video karşıma çıktı.Ben de bir vesile ile ya da şans eseri bana uğrayanların izlemesi için bu videoyu bloğuma taşıyorum.

Birkaç aylık ömrü kaldığını öğrendikten sonra verdiği son dersle internet üzerinden dünya çapında üne kavuşan Amerikalı Profesör Randy Pausch 25 Temmuz 2008 cuma günü kanserden hayatını kaybetti. Evlenmek için 39 yaşına kadar neden beklediği sorulduğunda, “Mutluluğu benim mutluluğumdan daha önemli olacak kişiyi bulmak için bekledim” diyen Randy; Jai ile evlendikten sonra üç çocuk babası oldu. “Son Ders”in sonunda “Bu konuşma size değildi. Çocuklarım içindi” demesi de bir başka insani dürüstlük örneğiydi.
Profesör Randy Pausch, Ruhun Şad Olsun...


17 Haziran 2009 Çarşamba

MUTFAĞIMA AKVARYUM YAPTIM :)

Bu motifleri çok yerde kullandım :) daha kullanacak yer kalmadı bu da son olsun.:))))
Burası neresiiii hani kombinin borularının geçtiği yerler varya işte oraya borular görünmesin diye kapak takmışlar dün gözüme battı ben de orayı ne yapsam ne yapsam diye düşünürken damacanalığım aklıma geldi dedim ona uysun takım olsunlar eşime sordum o da üşenmezsen yap dedi ben de elimde kalan son balıklarımla mutfağıma bu akvaryumu kondurdum.Çok beğenildi tabii ki zaten damacanalığımı gören bayılıyor şimdi iki kat bayılacaklar :)Çok güzel oldu benimde hoşuma gitti.
Altta ilk hali bulunuyor.Boyarken aklıma geldi ilk halinin resmini çekmek :) Maviye boyadım üstüne eskitme yaptım folyodan yaptığım deniz canlılarımı yerleştirdim en alta deniz taşlarını silkonla yapıştırdım.Boyutlu boya ile süsledim verniğini sürdüm ve hepsi bu :)))









FOLYODAN OSMANLI ARMASI




Bunu da yine kursta iken yapmıştım ama bir araya getirememiştim.Bauhaus'tan ahşabını kestirdim ve dericiden aldığım deriyide üstüne yapıştırdıktan sonra osmanlı armasını yapıştırdım sadece çerçevesi kaldı.

FOLYOLU KUTULARIM

Ne zamandır bloğuma birşey koyamadım.Bayağı biriktiler.Koyamadım çünkü iki nedeni var birincisi fotoğraf makineme bir haller oldu ve artık net çekmiyor bir parlaklık oluyor ve görüntü net olmadığı içinde benim o fotoğrafları buraya koyasım gelmiyordu ama baktım düzeleceği yok şu anda yapacak başka bir alternatifimde bulunmuyor ben de o parlak halleriyle koymaya karar verdim.Şimdiden görüntüler için özür diliyorum kusura bakmayın.İkinci nedenimde LOST izlemeye başladım acayip sardı herşeyi bıraktım LOST izliyorum:)Hatta bir tane ayna siparişi aldım onu bile kendimi vererek yapamıyorum. (şu anda heyecanlı bir yerde kestim biraz merak edeyim diye)
Bu kutuları kurs bitimine yakın yapmaya başlamıştım çok oldu tamamlayalı şimdi koymak nasip oldu.Yine folyo ile hazırladım önce kutuları koyacağım boncuklarımın rengine boyadım folyolarımı yapıştırdım boş kalan yerlere folyo varak yaptım vernikleyip boncuklarını yapıştırdım.Hatta mor boncuklu büyük kutum oğlumun öğretmenine gitti karne alırken hediye etti.
Tüm çocuklara , gençlere ve velilere iyi tatiller diliyorum.












8 Haziran 2009 Pazartesi

FESHANE SERGİSİNDEN

Pazar günü sergideydik.Çok güzeldi yapılan işlerin hepsi ayrı ayrı harikalardı.Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.Gitmek isteyenler buradan bilgi alabilirler.


































































7 Haziran 2009 Pazar

OYUN HAMURU YAPTIK

Oğlum sürekli hadi oyun hamuru alalım deyip duruyordu.Ben de alıp para vermeye ne gerek var ben sana evde yaparım dedim.Cuma günü hadi yapacaktın yap bakalımla başlayan cümleler kurulmaya başlanınca ben de işe koyuldum.Biraz araştırdım bir tarif buldum.Ve hemen uygulamaya geçtim.Soğumasını bekleyemediler havada çok sıcak yaptıkları biraz çabuk yamuldu ama olsun bayağı eğlendiler :) Sizler de belki evde yapmak istersiniz diye tarifini yazayım.

Malzemeler:
1 bardak un
1 bardak su
1/2 bardak tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı elma sirkesi
zerdeçal,tarçın,şeker pancarı,sumak(hamuru yemeğe filan kalkarlarsa lezzetli olsun bariiii :) )
Yapılışı:
Suyu tavaya koydum içine birbirine karıştırdığım unu ve tuzu ekleyip topak kalmayacak şekilde karıştırdım.Elma sirkesini ve yağını da ekleyip pişirmeye başladım.Piştikçe hepsi bir güzel toplanıyor.Biraz daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatıp hamuru ben 5 parçaya böldüm.Bunu siz kendiniz kaç renk yapacaksanız o kadar parçaya ayırabilirsiniz.Birinci parçamızın içine göz kararı rengini beğenene kadar tarçın ekledim.Ve çok güzel bir kahverengi ortaya çıktı.İkinci hamurumuza yine aynı şekilde zerdeçal ekledim ondan da güzel bir sarı elde ettim.Üçüncü hamurumuza sumak ekleyip bir güzel morumsu bir renk elde ettim.Dördüncü rengimizide evde bulunan şeker pancarının suyunu ekleyip pembe renk elde ettik.Tutturdu mavi isterim diye onun için bir baharat v.b. bulamadığım için onada evdeki su bazlı mavi boyamızdan ekleyip mavi hamurumuzuda elde ettik.Şimdilik bu kadar renk çeşitliliği yeter dedim.Soğumadan başladılar oynamaya iyi de eğlendiler.İşleride bitince hepsini ayrı ayrı küçük poşetlere sarıp bir torbada sakladık.Evde eski hamurlardan kalma oyun hamuru kutuları varsa onlarda saklamak için kullanılabilir.Hamurlarımız şimdilik gayet iyiler bir kuruma filan yok.Oyun hamuru maceramız böyleydi.Herkese şimdiden iyi bir hafta diliyorum.


Bunlarda renk vermek için kullandığımız malzemeler.Tanıtayım zerdeçal yanında şeker pancarı,sumak ve tarçın.Kırmızıbiber olsaydı onuda deneyecektim ama yoktu:)
Bunlarada oğlumun iyice sıcaktan mayışmış olan şaheserleri;bir ev,bir kayık,dondurmalar,kol çalıştırma aleti v.s v.s. :)

3 Haziran 2009 Çarşamba

HERKESE MUTLU BİR GÜN DİLİYORUM :)

Öyle sabah uyanır uyanmaz yataktan fırlama
Yarım saat erkene kurulsun saatin.
Kedi gibi gerin, ohh ne güzel yine uyandım diye sevin..
Pencerini aç, yağmur da olsa, fırtına da olsa nefes al derin derin...
Yüzüne su çarpma, adamakıllı yıka yüzünü serin serin...
Geceden hazır olsun, yarın ne giyeceğin.
Ona harcayacağın vakitte bir dilim ekmek kızart,
Çek kızarmış ekmek kokusunu içine,
Bak güzelim kahvaltının keyfine.
Ayakkabıların boyalı olsun, kokun mis,
Önce sana güzel gelsin aynadaki siluetin..
Çık evinden neşeyle, karşına ilk çıkana gülümse, aydınlık bir gün dile.
Sonra koş git işine, dünden, önceki günden,
Hatta daha da eskiden yarım ne kadar işin varsa hepsini tamamla,
Ohhh şöyle bir hafifle
Bir güzel kahve ısmarla kendine,
Seni mutlu eden sesi duymak için "alo "de
Hiç işin olmasada öğle üzeri dışarı çık
Yağmur varsa ıslan, güneş varsa ısın, hatta üşü hava soğuksa...
Yürü, yürürken sağa sola bak, öylesine değil, görerek bak
Çiçek görürsen kokla ,köpek görürsen okşa ,çocuk görürsen yanağından makas al.
Sonra,şöyle bir düşün, kimler sana yol açtı, sen çok dar da iken kimler seni ferahlattı,
hani kapını kimsenin çalmadığı günlerde kimler kapını tıklattı?
Ne kadar uzun zamandır aramadın onları değil mi?
Hadi hemen uğrayabilirsen uğra, arayabilirsen ara
Hatırlarını sor, öyle laf olsun diye değil, kucaklar gibi sor..
Bu sadece onların değil, senin de yüreğini ısıtacak, yüzünde güller açtıracak.Günün güzeldi değil mi?
Akşamın da güzel olsun..
Yemeğin ne olursa olsun, masanda illaki kumaş örtü olsun..
Saklama tabakları, bardakları misafire
Sizden ala misafir mi var bu dünyada
Ailecek kurulun sofraya, öyle acele acele değil, vazife yapar gibi hiç değil,
Şöyle keyife keyif katar gibi, lezzete lezzet katar gibi,
eksik bıraktıklarını tamamlar gibi tadına var akşamının..
Gece evinde, dostların olsun
Sohbetin yemeğin, kahkahan olsun..
Arkadaşım,hayat bu daha ne olsun?

Ama en önce ve illa ki sağlık olsun!
Can Yücel

İYİ KÖTÜ ÇİRKİN ZİYAFETİ

2 Haziran 2009 Salı

İLGİNÇ BİR CANLI DENİZATI




Denizatları hakkında daha önce bir yazı yazmıştım ama bu harika canlıları bloğumada taşımak istedim.
Denizatları suda yaşayan diğer canlılardan çok farklılar.En büyük özelliklerinden bir tanesi tek eşli olmaları.Onları sadece ölüm ve bir fırtına sonucu birbirlerini kaybetmeleri ayırabiliyormuş.
Ve daha sonra eş bulamıyorlarmış.
Ama bundan daha da ilginç olan bir durumları var ki bakalım öğrenince nasıl tepki vereceksiniz.
Bu canlılarda doğum yapabilme ayrıcalığı erkeklere verilmiş.Evet erkekleri hamile kalabilen tek canlı türü.Erkeğin hamileliği süresince dişi olan her sabah eşini ziyarete geliyormuş.
Denizatlarının diğer bir ilginç özellikleride göz yapıları.Gözlerinin herbiri aynı anda başka taraflara bakabiliyor.
Hangi hayvan renk değiştirir diye sorsam herkes eminim ki bukalemun der .Ama denizatları bukalemunlardan daha iyi renk değiştirme özelliğine sahiplermiş.
Ve izlemeden geçmeyin dediğim bir video var şimdi bir denizatının doğum yaptığı anı çekmişler inanılmaz muhteşem tavsiye ediyorum.